Söndag

Fick en välbehövlig sovmorgon imorse och har mått bättre idag, men är fortfarande stel och öm i nacken... Åkte och kollade på några clinics när vi hade vaknat, och det är två saker som har slagit mig under de senaste dagarna som vi har varit där. Det första är att det är så många män som rider och tränar hästar här, vilket jag tycker är väldigt kul, speciellt då de flesta verkar väldigt seriösa och kunniga! Det andra är att många kanadensare(framförallt tjejer) har så lite kunskap om engelsk ridning och hästhantering. Till exempel var det en tjej på en dressyrclinic som tog sin egen axel in istället för hästens när hon skulle göra en 'shoulder in'( öppna på svenska), och ingen av de fyra som vi såg rida på dressyren verkade förstå riktigt vad tränaren sa, även om allt var väldigt basic. Det var lite samma sak på den hoppclinicen vi såg, att ryttarna inte riktigt förstod, så då struntade de i att ändra på något förrän tränaren hade sagt samma sak minst fyra gånger. Skulle bli tokig om jag hade lektion för såna elever...

Fyndade också en tävlingskavaj för ca 650 SEK, och den är riktigt snygg! Ska ta foto på den och ladda upp här så fort jag orkar och hinner starta min lilla osammarbetsvilliga dator...

Imrg ska jag och Natalie byta hagar på hästarna på morgonen och senare ska jag till frissan och bli blond igen :O


Sjuk :(

Har ont i huvudet, är stel i nacken och har lite feber. Usch. Hatar verkligen att vara sjuk, och inte var det den bästa helgen att bli det heller :P vi var bara på Eventet och såg en clinic, sen åkte vi till stallet och red ut en sväng. Red Tito som tyckte det var lite spännande när hästarna kom galopperande mot oss i hagen, men han skötte sig bra :)

Åt lunch på Subway på vägen från stallet och åkte hem och sov ngra timmar.. Resten av kvällen har spenderats framför tvn med hemkörd pizza. Typ awsome med home delivery måste jag ändå säga!

Ska lägga mig och läsa lite Hunger Games och sen sova, så hoppas jag att jag mår bättre imrg...


Sol

Solen har äntligen kommit tillbaka igen och fåglarna kvittrar! Tasha kommer snart och hämtar upp mig och Dana, så åker vi till Eventet. Tror att det är en hoppclinic som vi ska kolla på först, och sen är det en massa annat också.

Vi ska egentligen ut ikväll men jag har ont i huvudet och nacken, blir kanske att jag stannar hemma om jag inte känner mig bättre...


Fredag

Växlade hagar på hästarna och tog ut Allie från hagen en kortis i morse.
Resten av dagen har spenderats på The Mane Event med Dana och Tasha, vilket har varit jättekul och väldigt intressant! Det var bland annat clinics med en dressyrtränare och flera som handlade om horsemanship. Ska dit imrg och ev söndag, så kan skriva mer om det på söndag om jag kommer ihåg :)
Är hos Dana nu och ska kolla på ngn film, uppdaterar säkert imrg ngt.


Lite kvällsbloggning

Var som sagt inne i Red Deer och åt middag, och när vi kom tillbaka till Sylvan så kom Haley och hennes pappa över en sväng. De är verkligen supertrevliga och Haley är i min ålder och bor i Sylvan så det är kul att känna någon här också! De känner några som har segelbåtar här så förhoppningsvis blir det iaf lite segling i sommar :D Saknar seglingen mycket, men har nog nästan accepterat att jag inte kommer kunna göra det som förut med tanke på skador och sånt.... Tur att det finns andra saker att göra, annars hade jag nog inte varit en kul person.

Imrg bitti ska vi byta hagar på hästarna, och om det är bra väder så rider jag ngn häst, om inte så följer jag med J till läkaren och sen åker vi säkert runt lite innan lunch. Efter det åker vi till Mane Event och så sover jag över hos Dana. Kanske blir ngn slags utgång lr så men det blir nog bra oavsett.



Zaros och jag

Tråkigt väder...

Mulet, 6 grader och blåsigt, lite skillnad från tidigare i veckan men jaja :P

Red Tito en kortis bara i alla gångarter och ville bara att han skulle lyssna på mig vilket gick rätt bra. Ska tävla honom i någon slags show om typ två veckor så det är bra om jag kan rida honom en del nu. Pga vädret red jag bara honom och fredag lördag ska det regna, plus att jag ska till Mane eventet båda dagarna så kanske inte rider förrän på söndag. Men vi får se, saker ändras som sagt snabbt här! (även vädret)

Vi ska in och äta middag med Js man ikväll och spela lite backgammon skulle jag tro. Börjar förstå mer och mer hur man ska spela och J är en bra lärare.

Ska försöka få upp lite mer bilder snart också!


Äntligen lite ordning på saker häromkring!

Just nu kunde livet inte vara mycket bättre, har hästar att rida, bra människor omkring mig och en livsstil som passar mig ganska perfekt.
Som jag skrev tidigare så blir saker inte riktigt som det var tänkt från början, utan istället för att vara i det andra stallet så kommer jag att hjälpa Jeanette med hästarna och andra saker som hon kommer att ha svårt att göra med sitt knä. Typ som en personlig assistent med en riktigt bra deal. Jag kommer, om allt går som jag vill, att ha några hästar för träning och ev ha lite lektioner också. Jag och Jeanette kommer bo i Sylvan Lake på vardagarna och sen på helgerna bor jag hos Dana inne i Red Deer, så att jag får lite "ledigt" typ. Kommer antagligen vara mycket i stallet på helgerna också men det är ju lite varför jag är här också. Allt händer fort här och ändras lika fort igen, men nu är iaf allt organiserat med boende och sysselsättning så det känns skönt :)

Saknar min lilla häst, men vet iaf att han har det bra hemma!


Dagen

Var i stallet på förmiddagen och red Willow samt gick lite med Allie och tränade lite lydnad. Willow är det stora halvblodstoet som är väldigt grön, men tycker att det gick bra idag! Gjorde mycket volter och skritt-trav övergångar och ville få henne att lyssna och förstå hjälperna. Försökte galoppera men det blev inte mer än några språng i varje varv. Det är mycket jobb kvar med henne, framförallt galoppen, men hon kan nog bli väldigt trevlig!

Ska ut och äta middag med J nu!


Hårt liv

Har precis ätit entrecote med sötpotatis till middag och fruktsallad som dessert, klagar inte! Har det väldigt bra här, en del schyssta hästar och härliga människor.


Hjälpte hovslagaren med att hålla några hästar och sen borstade jag Allie(åringen på bilden). Efter lite lunch tog jag och Natalie varsin 3 åring och satte på sadel och träns och tränade lite från marken på ridbanan, och till sist red jag Jeanettes morganhäst som heter Zaros (han som ska säljas). Zaros har inte blivit riden sen Jeanette gjorde illa knäet för nästan två veckor sedan, plus att han fick en spark för några sedan så skrittade bara i kanske 15 min. En väldigt känslig och framåt häst, men riktigt häftig. Om vädret är ok imrg så rider jag honom då med men får se.




Avslappnade hästar i hagen :)

Allie


Busy day tomorrow

Imrg kommer hovslagaren, hästarna ska vaccineras och jag ska rida åtminstone två hästar så det är en del att göra. Det är dock bra, kan ju inte ligga och sola halva dagarna som idag! Ska bli något sämre väder också men solen kommer nog tillbaka snart hoppas jag.

Vann faktiskt två omgångar av backgammon mot Jeanette, med lite vägledning då men iaf! Kul spel det där..


Ändrade planer

Saker kommer inte riktigt bli som det var tänkt här då Jeanette har trasat sönder sitt knä, men för min skull så blir det nog riktigt bra ändå. Har fyra hästar som jag ska träna lite, varav två är de hästarna som jag red igår. En av de fyra kommer förhoppningsvis att säljas snart, och den fjärde är en unghäst som bara ska få lite uppmärksamhet. Känns bra det här!

I helgen ska jag, Dana och Tasha till en hästshow som kallas Main event och kolla på en del clinics, kan bli spännande :)


Nobel

Här kommer ett inlägg med bilder på Nobel, från den tiden vi har haft honom. De ligger väldigt huller om buller tidsmässigt men hoppas att ni kan hålla till godo ändå :)


Bilder

image descriptionimage description

Dagens ridning och sånt

Fick rida två av Jeanettes hästar idag, en lite äldre häst som har gått som avelssto och nyligen satts igång samt en rätt stor femårig kallblodsvalack. Stoet är väldigt grön så gjorde bara basic saker som skritt och travövergångar och volter men hon kommer nog bli trevlig med lite jobb. Kommer att få rida henne en del nu så blir nog bra för mig också att rida en oerfaren häst och rida okomplicerat.
Valacken var supermysig, men rätt oriden då han nästan bara gått som lektionshäst med små barn den senaste tiden. Riktigt cool häst iaf!

Blev hemlagad mat till middag, vilket var riktigt gott och sen spelade jag och Jeanette rummy och backgammon. Kul med backgammon men måste nog spela en del för att kunna tänka mer själv... Har en bra lärare iaf så det ska nog gå!

Imrg ska jag soova och sen blir det stallet och ridning förhoppningsvis :)


Ny dag, nya tag

Hade det jättetrevligt igår och var uppe till ganska sent så är liite trött idag men det går nog över när jag väl kommit igång. Ska strax gå upp för att åka och äta frukost på A&W(Jeanettes mans restaurang) och sen blir det stallet!

Solen skiner utanför så jag hoppas att hagarna börjar torka upp ännu mer nu, på de värsta ställena är leran knädjup och då skojar jag inte... Det är visserligen bara vid grindarna och de har stora ytor i övrigt så det funkar bra ändå. Har tagit lite foton men appen vägrar att ladda upp.. Ska försöka senare ikväll på datorn!


Vår!

Det har varit grymt väder idag och har typ bränt mig lite i ansiktet, men det är det värt ändå!

Igår hämtade Jeanette och en som heter Natalie upp mig på flygplatsen och vi åkte till ett köpcentrum på vägen till Red Deer. Kläderna var sjukt billiga så kunde inte låta bli att köpa ngra toppar och ett armband. Tog inte med så väldigt mycket kläder så behövde lite, lr ngt sånt hehe... Vi åkte förbi stallet en kortis och sen till deras lake house där jag och Jeanette sov. Hade en supertrevlig kväll!

Idag har jag hängt i stallet med Dana och Tasha och jobbade lite med en åring samt longerade en av hästarna.
Är hos Dana nu och sover här inatt, ska grilla lite och chilla bara :)

Ska antagligen rida två hästar imrg och sen får vi se vad som händer!


Bilder

Ngra bilder bara :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3486225/images/2012/pic_199437499.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3486225/images/2012/pic_199437505.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3486225/images/2012/pic_199437515.jpg" class="image">


Starbucks

Försöker ladda upp ngra bilder men appen vill inte... Sitter och äter frukost på Starbucks nu!


Calgary

Landade halv tolv inatt lokal tid och hann precis checka in på hotellet vid flygplatsen innan de skulle stänga receptionen för natten. Fick ett superschysst rum högst upp med en stoooor säng! Har fått några timmar välbehövlig sömn och ska snart pallra mig ner för att äta lite frukost.

Resan gick bra men två av tre flyg var försenade så det blev lite tokigt med tiderna. Fick vänta i nästan en timme ombord på Arlanda innan vi kunde lyfta och när vi kom till Island var det bara att gå ner direkt till nästa flyg. Iceland Air var iaf riktigt bra då det var skärmar vid alla säten så det gick att kolla på film och USB-uttag gav möjlighet till att ladda lilla iPhone. Det enda negativa var att det inte fanns WiFi... Stort plus var att man fick gratis glass haha
Fick vänta ca 30 min på flyget i Seattle också pga ngt underhåll men vi flög in den mesta tiden. Sov som en liten gris hela den flygresan xD

Har WiFi på hotellet nu men det är dålig mottagning och ganska långsamt.. Bättre än inget iaf, märker hur otroligt van/beroende man är av att hela tiden ha internet. Jeanette skulle komma runt tolv så det kanske är bra om jag tar och pallrar mig upp ur min gigantiska och fantastiskt sköna säng!


Resfeber? Eller inte va!

Nu är nästan allt klart inför resan imorgon, bara det sista ska packas ner innan det bär av mot flygplatsen! Måste tacka bästa Kajsa för packhjälpen, hade aldrig klarat det utan dig!

Alla frågar om jag har resfeber och hur det känns och så, vilket kanske är förståeligt, men just resfeber är inte något som jag har stött på hittills när jag har varit iväg. Jag är mest bara väldigt glad över att kunna göra en resa till ett annat land och uppleva något nytt! Att faktiskt ha möjligheten att kunna göra en sån här sak är ganska stort ändå så det är bara att passa på att utnyttja det så mycket som det går. Det är klart att jag kommer att sakna en del saker, som hästarna, sommarsegling på Tre Kronor och såklart mina fina vänner, men det känns som att jag är redo att ta steget ut i en värld som bara väntar på att bli min. Fysiskt sett så kunde förutsättningarna absolut ha varit bättre men psykiskt sett är det helt rätt tillfälle, tycker jag. Sen vet jag att de första två-tre veckorna kan vara rätt tuffa men jag vet också att det blir bättre bara man kommit in i allt.

Som Emma en gång skrev: "för det som är värdefullt. Upplevelserna."


Fullt upp!

Var ute och red Fifty på förmiddagen och sen var det tandläkaren. Nu har och jag och pappa varit ute hos Nobel och sen blir det avskedsmiddag lr vad man nu ska säga.. Måste också packa allt då jag inte har börjat med det än :P eller jag har lagt fram det mesta som ska med och så hjälper Kajsa mig att få ner allt ikväll.

Fifty gick iaf bra, fick jobba lite med att hon skulle trampa på då hon var lite långsam i början. Sista stunden kändes hon jättefin och kunde korta upp henne en aning. Vill gärna annars att hon söker neråt och tar kontakt på bettet, samtidigt som hon går framåt vilket inte alltid är så lätt. Skrittade ut efter i ca tio min på lång tygel och mest njöt :) förut kunde hon vara rätt spänd, framförallt på väg bort från stallet, men nu var hon helt avslappnad vilket är jätteskönt!

Nobel borstade vi bara lite på och kollade att allt var bra. Han är ju för söt den lilla knäppisen!


Dagen so far..

Red Fifty på hackamore idag och kände redan från början att det skulle behövas en del jobb för att få loss henne... Galoppen kändes dock bra från början, men sen har jag inte lika höga krav där heller :P efter ett tag började hon lyssna bättre och då kom formen mer också och i slutet kändes hon riktigt fin! Kommer att bli jobbigt att lämna henne när jag har lagt ner så mkt jobb på henne, men hon lär väl vara kvar när jag kommer tillbaka.

Ska in till stan för att träffa Amanda och Liza, tar bussen in för en gångs skull usch...

Såg en räv nästan vid stallet, snygg!


Nobel 2 år!

Får ju inte glömma att min lilla Nusse fyller två år idag! Tänk att vi har haft honom i snart ett och ett halvt år... Tänkte kanske lägga upp lite bilder från hela den tiden vi haft honom, han har ju vuxit lite kan man säga :)


Kort stopp hemma för middag, sen vidare igen

Hemma nu för middag med pappa, åker sen in till Cirkus och kollar på Laleh med Kajsa och två till!

Longerade Fifty tidigare idag och i slutet såg hon riktigt fin ut och bjöd framåt så det var kul att se. Framåtbjudningen är ju inte alltid den bästa och går lite i vågor.. Hoppas att den sitter i lite tills imorgon då jag ska rida!

Stannade i Sickla på vägen hem och hittade efter många om och men och en cheeseburgare(hehe) ett par skor som får ersätta mina mkt väl utslitna vita, läs gråa, skor... May they rest in peace <3

Bilden är från tidigare i våras uppe i Brottby :)


Svar på tal

Anna:

Sv:åh ska du till Kanada? Dit har jag alltid velat åka! Vart i Kanada?

 

Ja, jag åker dit på torsdag! Ska till en liten håla som heter Red Deer och ligger typ mitt emellan Calgary och Edmonton i delstaten Alberta. Min styvmoster har en hästgård där så det är henne jag ska hälsa på.

Här ligger det på kartan :)



Det där med rubriker...

Började dagen på Lurudden med lektion på Fifty, inte det lättaste då den lilla skäcken tycker att det är en fantastiskt bra idé att följa efter de andra hästarna istället för att lyssna på mig... Men det har ändå blivit mycket bättre och hon kändes fin ändå så jag ska inte klaga!

Hämtade upp mamma sen och åkte till den andra skäcken och borstade och tog en liten promenad som vanligt. Blir alltid lika glad av att åka ut dit, han är verkligen en liten solstråle. Ganska fantastiskt att en liten tvååring följer som en liten hund när man är ute och går och står blickstilla när man borstar på honom. Kommer sakna min lilla Nobel men jag vet att han har det väldigt bra där han är och mamma är tvingad till att uppdatera mig ofta haha :)


Minnen

Sitter och tänker på de andra gångerna jag har bott utomlands, framförallt Spanien som jag till en början inte alls trives i och bara längtade till min älskade brigg. Det var första gången jag flyttade hemifrån på riktigt, om man inte räknar sommaren 2009 då jag nästan bodde på Tre Kronor, och det var en omställning som hette råga och en mycket nyttig tid. Det var jobbigt men samtidigt något som stärkte mig otroligt mycket och det var med blandade känslor som jag reste därifrån.

Jag kommer ihåg att jag hade planer att åka tillbaka dit under de två första veckorna som jag var i England, men det var tur att jag stannade i Hereford! Trivdes väldigt bra där, både med hästar och människor, och det gav mig en bra erfarenhet av hur ett professionellt stall kunde drivas. Hade väldigt gärna stannat där om det inte hade varit för den lille danskan Georg Stage..

Märkligt hur det fortfarande kan göra ont och hur känslan av förlust och tomhet fortfarande kan smyga sig på när man minst anar det. Kan inte låta bli att undra då och så hur mitt liv hade sett ut idag om det där inte hade hänt. Om jag hade varit kvar hela tiden som det var menat. Inte för att jag egentligen saknar något nu, men det finns saker som jag väldigt gärna hade velat göra som kanske inte längre går eller blir betydligt mycket svårare att genomföra. Mitt liv var perfekt ena sekunden, den andra var allt borta och hela sommaren var hemsk. Hade jag inte börjat rida igen vet jag inte hur det hade gått. Inget ont som inte för något gott med sig och jag hade aldrig haft min älskade Nobel om det inte hade hänt. Min lilla skrutt <3

Det känns trots allt som att jag börjar bli redo att fortsätta på det som fick ett så hastigt slut då, även om jag fortsätter på en annan bana än den jag var på för snart två år sedan. Den här gången reser jag iväg för att komma till något och inte för att komma ifrån något vilket lite var fallet när jag först åkte till Spanien. Allt jag hoppas på är att kroppen håller. Och att få många nya awesome minnen med mig hem!



Älskade brigg


Fina Chenoa från Spanien


Hmm varifrån kan jag ha fått tanken att köpa en cob?


Liten vacker dansk fullriggare


Mitt <3

Vädret

Såhär trevligt väder har vi just nu... Hoppas vädret i Kanada är bättre när jag kommer dit :P


Första inlägget

Passar på att göra ett första inlägg nu när jag är insnöad hemma och inte har mycket annat att göra. Snökaos den 14e april, vem hade trott det? Lite snö hade väl inte varit något, men över 1 dm liksom....

Men i alla fall, anledningen till att jag startar den här bloggen är för att folket hemma ska få se vad jag håller på med, nu när jag ska resa till Kanada 19e april och är borta i ungefär tre och en halv månad. Det är väl tänkt att det här ska bli en reseblogg, men då jag kommer vara borta så pass länge så blir nog den här resan en del av vardagen, även om vardagen i Kanada kanske skiljer sig lite från den här hemma i Sverige. Har aldrig bloggat förut så ni får ha lite överseende med inläggen nu i början innan jag kommit in i det här. Om det mot förmodan är någon som jag inte känner som har hittat in här så känn er fria att ställa frågor om det är något ni undrar.


Jag och fina <3

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0