Stormväder

Vädret är rätt sjukt här ibland, har haft nära 30 grader och sol större delen av dagen och runt halv fem började det helt plötsligt regna och åska. Det var tornadovarning i området och strömmen försvann i över en timme. Nu börjar det lugna ner sig, skulle inte bli förvånad om det blir en superfin kväll! Red iaf Junior och Tito idag, båda var riktigt fina=lycklig. Junior fick en ordentlig genomkörare på sandbanan medan Tito bara fick ett snabbt men effektivt pass på den andra, djupare banan. Tog även in Willow en kortis så hon fick lite omvårdnad, vilket jag tror att hon uppskattade.


Åka båt

Var ute på båten större delen av eftermiddagen och bara cruisade runt på sjön. Badade lite men det var rätt skönt att bara ligga på soldäcket i aktern och sola. Var över till Hailey en sväng nu på kvällskvisten också, vilket alltid är trevligt! Var i stallet på förmiddagen och hade en lektion, samt red ut på Willow och Junior på banan. Båda skötte sig bra men red inte spec seriöst på någon av dem. Beroende på var man kollar så ska det antingen vara jättefint de närmaste dagarna eller regn så vet inte riktigt hur veckan kommer se ut. Är det bra väder kommer vi antagligen vara i stallet på förmiddagarna och sen ut på båten efter lunch, annars kan det hända att vi blir kvar i Red Deer ngn dag. Ska sova nu iaf, är supertrött och ska upp hyfsat tidigt imrg så det känns som en bra idé att få lite sömn.


Välkommen till Central Park Stables Tamrac Final Notice

Vår nya stjärna! Hon har blivit med i de stora morgantävlingarna runt om i hela Kanada och även mästerskap i USA, så man kan lugnt säga att det är en fin häst! Tyvärr verkar det som att hennes förra ägare och uppfödare har varit väldigt hård mot henne och med största sannolikhet slagit henne. Hon är riktigt fin under sadel, men inte speciellt avslappnad från marken så det blir mycket arbete från marken så att hon lär sig att lita på oss. Slänger in en bild på Hestia medan jag ändå är inne :)


Dagens ridpass

Junior Red igenom honom på ridbanan och han kändes riktigt fin! Fick igenom honom bra nästan från början redan och kunde böja och ställa åt båda sidorna, även om vänster fortfarande är en aning jobbigare. Började med lite sidförande rörelser och han flyttar okej, men tänkte börja få honom att korsa över mer och mer. Känns som att jag kan sätta mer press på honom nu och jobba utan att han blir så trippig och spänd, till och med galoppen börjar bli lite reglerbar. Bytte häst med Tasha sista fem-tio minuterna och satt upp på Hestia också. Hon var fortfarande väldigt framåt men gick att lugna ner bättre nu än när jag provred, så Tasha har gjort ett bra jobb. Finns saker kvar att jobba på såklart men det gör det väl alltid? Junior såg iaf superfin ut under Tasha och hon tyckte att han kändes som en helt annan häst så det var kul att höra. Valencia Tog in henne på banan medan Ellen red Willow och gjorde bara lite arbete på marken med henne, mest tålamodsträning haha Hon skötte sig riktigt bra fram till slutet då uppmärksamheten började tryta men jag är hyfsat nöjd med henne för dagen, med tanke på hur ung hon faktiskt är. Willow Hoppade upp på Willow en kortis också för att hjälpa till med galoppen, och hon fattade fint men jag har inte galopperat på nästan en månad med henne, sen innan hon blev öm, och det märktes. Kändes fin i övrigt men måste få henne att våga galoppera och volten är i minsta laget och har inget staket längs något spår som kan hjälpa. Blir till att ta ut henne och galoppera runt fältet för att få igång träningen på riktigt. Tito Red ut på honom runt fältet med Tasha och Sebastian, tror att vi alla fyra uppskattade det! Galopperade en hel del då underlaget var perfekt och vi tyckte att vi lika gärna kunde passa på medan vi kunde. Hur härligt som helst och precis vad vi behövde :)


Stökigt

Det har varit en rätt märklig dag med regnstorm, blodanalys och middag med Danas familj. Har varit lite låg på energi den senaste veckan och jag tror att det kan ha lite att göra med vädret som har varit knäppt, plus att det visade sig att jag har spår av parasiter i blodet. Blir för mig, precis som för för hästarna haha Tog en tupplur efter att vi var klara med stallet och väcktes av Wade som kom inslamrandes och frågade om jag ville med och äta middag med Danas föräldrar och brorsa på MrMikes. Kunde såklart inte tacka nej till god mat och sällskap så drog mig från soffan, halvt sovandes och med kläder som en luffare. Har legat på soffan igen sen jag kom hem igen och kollat på Allsång, skönt att inte behöva göra något spec så jag är alldeles utmärkt nöjd! Dags att sova nu iaf, hörs imrg lr ngt :)


Vinst med smått galen häst

Junior var smått galen när vi kom till tävlingsplatsen och det första han gjorde efter att ha hoppat ur transporten var att stegra sig... Han var inte rädd eller speciellt upprörd utan mest bara en idiot, vilket jag trodde att han skulle vara. Han skärpte sig efter en del stegringar och dumheter i tid till Emilys första klass och höll sig i skinnet resten. Fick dock jobba hela tiden jag red för att hålla kontroll på honom så det var inte den trevligaste ritten jag haft, men det var kul att få lite kredit för allt jobb jag lagt ner på honom. Det var tillräckligt bra för att vinna klassen, men det är fortfarande en lång väg kvar innan han kommer vara tillräckligt välskolad för att kännas så bra som det kan göra. Junior kommer förmodligen aldrig vara en lätt häst att rida på grund av hans huvud, däremot är jag säker på att han kan bli riktigt trevlig för även någon som inte är superduktig. Bara man kan sätta gränser är han bra, kan man inte det är han lite av ett monster. Det skulle vara sjukt kul att ta honom till en dressyrtävling för jag tror att han skulle kunna göra bra ifrån sig, men han har inte förutsättningarna att gå högre än max msv:c. Allt som allt är jag väldigt nöjd med resultatet men genomförandet kunde ha varit bättre. Får ta med i beräkningen att det var Juniors första tävling så förhoppningsvis blir det bara bättre härifrån.


Full helg

Ska iväg på födelsedagsfest nu ikväll med Jeanette och Wayne, men jag tror inte att vi blir allt för sena då jag har en lektion imrg plus att vi behöver fixa iordning allt inför tävlingen på söndag. Förberedelserna inför söndag lär ta större delen av dagen inkluderat motion av hästarna, men jag och Dana tänkte försöka hinna med ett besök på Westener Days också. Det är något slags event med cowboys, hästar samt en marknad vad jag har förstått så det kan nog bli kul! Blir det inte imorgon finns det nog tid för det på söndag efter tävlingen, våra klasser är på förmiddagen och vi borde vara klara runt två. Vädret ska hålla sig någorlunda i schack och jag hoppas att väderleksrapporten stämmer för en gångs skull.


Torsdags och fredags hästträning

Torsdag Willow Red henne på banan och fick jobba rätt ordentligt för att få minsta lilla reaktion från damen. Framåtbjudningen var lika med noll, och när hon inte går framåt blir det väldigt stumt i handen. Gjorde en hel del övergångar och mindre volter för att få henne lite mer alert, men det var inte något av våra bästa pass direkt. Hoppade av efter ca 25 min när jag fått en kort stund av okej ridning och körde lite jobb för hand istället. Fick återigen jobba för att få lite uppmärksamhet men det gick bra efter en liten stund iaf. Junior Tog ett pass på banan med honom också och han var jättefin från början till slut. Så avslappnad på bettet som han kan bli än så länge, riktigt ridbar i sidorna och anständiga galoppfattningar när jag red in i dem ordentligt. Behövde det här passet inför söndag och det ska bli spännande att se vad vi kan åstadkomma. Det är dock hans första show vad jag vet så det primära målet är att bara ta sig igenom de två klasserna utan några större missöden. Fredag Hade för ovanlighetens skull inget ridsällskap så det blev bara arbete från marken idag men det är bra med såna dagar med! Willow För ut var madame som var en aning mer uppmärksam, men det tog en liten stund innan jag fick in i huvudet på henne vad jag ville göra. Var i rundkorallen och arbetade med att hon skulle gå, stanna och backa när jag ville samt lite respekt. Slutade när hon gjorde rätt några gånger i rad utan allt för stora hjälper och hon verkade rätt nöjd ändå. Miami Första gången jag arbetade med henne själv så hon nästan bara rids av sin lilla ägare två gånger i veckan och ibland när Jeanette rider henne. Hon är iaf en väldigt het liten arab, så hade henne i rundkorallen en stund där jag koncentrerade på att få henne att sakta ner för bara röstkommando. Hon var en aning ringrostig men skötte sig rätt bra så ska inte klaga. Hon tyckte inte att det var en bra idé att backa när jag sa till henne först, men efter en del övertalning satt det rätt bra innan jag slutade. Hestia Också en ny häst här på bloggen så får väl köra en minibeskrivning av henne med. Hon är en supersöt liten arab- quarterhäst korsning som vi har haft i några veckor, och det är mest Tasha som har ridit henne då hon bara är runt 145-147 cm samt rätt petite. Hon är ett litet lyckopiller som alla älskar, och har charmat alla som sett henne hittills. Ett väldigt framåt litet sto som tycker om när det går fort men är rätt reglerbar och välskolad. Longerade iaf henne och även om hon verkade van att gå på lina så tror jag inte att hon har blivit jobbad aktivt utan mest bara avrastad i så fall. Full rulle var det från början men fick henne att sakta ner, med många skritt-trav övergångar. Det tog dock till slutet innan det där med skrittkommando funkade på en aning större volt.


Dagens ridpass

Tänkte att jag lika gärna kunde slänga in ett dagens ridpass, känns som att det var ett tag sen. Blir ett kort inlägg men likväl ett inlägg. Junior och Tito fick båda en sväng runt fältet med skritt och trav. Tito är så himla stabil, går knappt att hitta en mer chill häst! Det är jätteskönt och det bästa är att det går att sätta tryck i honom också när man rider på banan, även om man kanske får jobba en aning för det. Junior fick ett rätt ordentligt pass på banan igår där jag mest jobbade på att få honom avslappnad och det kändes idag som att det gjorde nytta. Han är verkligen en enmanshäst och behöver en tydlig ledare men när man kommit över testandet och larvigheterna så är han riktigt kul att jobba med. Kan tänka mig att han kommer vara rätt spänd på söndag så tänker bara koncentrera mig på att lugna ner honom de närmaste dagarna, och inte sätta för mycket tryck i honom. Vill hinna rida Willow imrg på banan och ev Tito men det kan hända att han går lektion.


Allsång

Sitter och kollar på Allsång på Skansen på SvtPlay, fina grejor det där asså! Trodde inte att det gick men var tvungen att se om det funkade, så lite svensk sommar får jag uppleva härifrån iaf :) Kan inte direkt säga att jag saknar Sverige speciellt mycket, förutom vissa personer och en liten Nusse, men en dos svenskhet sitter inte alldeles fel ibland. Åker till Edmonton med Dana i aug och tänkte passa på att kolla in IKEA då med! Allt flyter på här och marken i stallet torkar för fullt i värmen även om det inte har varit lika stekhett de senaste dagarna. Det ser ut som att vi ska få bra väder över helgen vilket vi tackat för då vi har en tävling på söndag. Har lite saker på gång som eventuellt kommer upp här när allt är ordnat, bra saker är på gång är allt jag säger nu.


Rolig dag i tråkvädret

Var ute i stallet med Jeanette och rensade några av ridstigarna i hagen så förhoppningsvis kan vi börja rida lite mer där nu. Det finns fortfarande en hel del som går att rensa upp men det är lite bättre iaf. Det var blött överallt så gick inte att rida men det borde gå bra imorgon om det torkar upp lika fort som det brukar. Eftermiddagen och större delen av eftermiddagen har spenderats med Becky, delvis med fika och shopping och sen en promenad. Det lättade till och med upp nu på kvällen så fick en minignutta sol, som var väldigt välkommen! Har lektioner imrg och hinner förhoppningsvis rida några av mina hästar. Ska tävla Junior på söndag så det vore bra om jag kunde få in några ridpass på honom.


Lördag och söndag

Hade två lektioner i lördags, samt red ut på Sebastian och det var en aning mindre varmt än vad det varit den senaste veckan vilket nog alla utom jag uppskattade. Sebastian gick iaf jättebra även fast vi red ut och man kan lugnt säga att han var en aaaning mer framåt än på ridbanan. Åt middag ute med bland andra Jeanette, Wayne och Dana innan jag och Dana tog oss in till Red Deer för att lyssna på ngn DJ. Var helt okej men kanske inte helt min stil, dock var sällskapet trevligt som vanligt! Har i princip bara suttit hemma i Danas soffa idag och degat och kollat på Allsång på Skansen. Hur skönt som helst, framförallt som det har regnat hela dagen.


Ännu en helt okej dag

Var ute i stallet i förmiddags och red Junior och Willow samt hade två lektioner. Junior var spänd och rätt het, behöver verkligen rida honom mer nu ett tag innan tävlingen om det inte ska bli allt för spännande... Willow var precis tvärt om vilket var väldigt skönt men det känns att hon knappt arbetat på ett tag. Hon behöver en liten uppfräschning och ett ordentligt trimningspass men det får bli på tisdag. Vet inte riktigt vad planen är för eftermiddagen, om vi tar båten ut på sjön lr bara stannar här och spelar backgammon. Tror att det kommer över en del folk senare, men kan hända att vi åker ngn annanstans. Full koll haha


Uteritt och badbåt

Hovslagaren var ute, alla hästar skulle avmaskas plus att så många som möjligt skulle motioneras så vi hade en full förmiddag i stallet! Tömkörde Valencia med hjälp av Jessica och hon var duktig för att vara två samt att hon inte hade gjort det på ett tag. Allies delägare kom ut så vi gjorde lite hanteringsträninf, mest för hennes skull då Allie är såpass duktig. Hon satt även upp på henne och jag ledde runt henne med Dana gåendes bredvid som säkerhet, vilket gick hur bra som helst! Red sen ut på Junior med Dana, Jessica och Emily som sällskap runt åkern. Började med att gå sist men bytte så att jag hamnade först efter typ halva vägen då han var väldigt framåt. Kunde ha varit en aning mer avslappnat men Junior höll sig hyfsat i skinnet ändå och började lyssna på högerskänkeln sista biten så är rätt nöjd ändå. Åkte med Dana och skulle köpa en liten pool men det var slut överallt så köpte en uppblåsbar båt och fyllde med vatten istället haha :) låg och solade där ett tag och åt fruktsallad innan Wayne kom och hämtade mig med motorcykeln. Tråkigt liv man har va? Har inga lektioner imrg vilket ska bli rätt så skönt och borde hinna rida åtminstone två på förmiddagen innan vi åker ut till Sylvan. Kanske blir en båt tur lr ngt annat kul?


Heldag (nästan) på båten

Var i stallet tidigt och mockade paddockarna samt hade en lektion med två elever, för att sedan åka ut till Sylvan igen. Jag, Jeanette och Tasha tänkte ta båten över till Jodi och Ross till att börja med men det blåste en del så vi körde över istället och solade och badade vid deras hus. Åkte och hämtade båten när vinden la sig och åkte runt sjön en sväng innan vi hämtade upp Tashas pojkvän och Hailey och tog ytterligare en tur. Vern hängde också med så vi grillade korv( ja på båten) innan vi åkte tillbaka till Jodi och Ross. Deras son var på väg ut med några kompisar på Malibun så hängde med dem, sjukt kul! Pontonbåten är okej men satan vilken power i den andra! Blir stallet tidigt imrg med och tänkte hänga ett tag med Dana innan jag åker ut till Sylvan. Tänkte försöka rida Willow och Tashas Sebastian om jag hinner, lär bli en rätt full morgon förhoppningsvis :)


Veckans planer

I fall att det inte blir så mycket tid för uppdatering så tänkte jag vara lite förutseende och skriva om vad som händer den här veckan. Ska iväg på någon fest med Jeanette och de andra från the cabin till Gull Lake(lr något sånt) ikväll, men vi tänkte inte bli så sena då vi har lektioner imrg på morgonen. Ska försöka rida innan om jag hinner och kanske någon efter, innan vi åker ut till Sylvan igen och kanske åker ut med båten. Tror att de flesta dagarna kommer se ut så nu medan det är så varmt. Det är ingen idé att rida på dagen när det är upp emot 30 grader så vi försöker bli klara med allt i stallet till lunch. Vi ska åka på en road trip till Edmonton inom en vecka lr så för att kolla på ett par morganhästar, ska bli väldigt spännande!


Här var det hett

32 grader, sol och en svag bris. Helt okej måste jag ändå säga! De senaste dagarna har det varit fantastiskt väder så vi har ridit på morgonen för att sen åka ut till Sylvan eller hittat på andra roliga saker. Joeys bröllop var väldigt vackert och jag, Hailey samt Jeanette dansade av all den goda maten till ett riktigt bra band som spelade. Toppklass kan man lugnt säga! När det kommer till hästarna så har Willow haft nästan två veckor ledigt på grund av att hon blev så öm i hovarna efter hovslagaren, men hoppade upp på henne för några dagar sen och hon kändes superfin så vilan gjorde nog henne gott. Junior har också fått ta det hyfsat lugnt efter att ha blivit behandlad av kiropraktorn två gånger, minst sagt välbehövligt... Hans ägare har ridit honom några gånger men hoppade upp på honom i morse, och det är fortfarande mycket jobb kvar med honom men det känns skönt att veta att det inte är något kroppsligt som hindrar honom längre. Tito har gått en del lektioner men har ridit honom lite mer den senaste veckan, och han har blivit så mycket starkare vilket framförallt visar sig i att han orkar bära sig mycket bättre. Traven känns också mycket mer balanserad och galoppen kommer mer och mer även om den fortfarande är lite flack. Den som har gjort störst framsteg är ändå Valencia som skötte sig nästintill exemplariskt när hovslagaren gjorde henne i veckan! Han var lite imponerad av det jobb jag gjort och det betyder mycket! Vi har även haft Tasha upp på henne och hon var hur cool som helst, plus att hon faktiskt går att longera numera. Hade dock uppskattat om hon hade varit en aning mindre, hon kommer att bli enorm! Allie är också riktigt duktig, från att ha varit rätt ohanterad och lite nonchalant så lyssnar hon jättebra på marken och både longerar och travar bredvid fint. Tror att hon kommer bli riktigt bra om hon fortsätter på den här banan. Blev visst rätt mycket text men nu är ni uppdaterade med vad som händer med hästarna!


Bröllop

Waynes son Joey gifter sig idag så vi är bara hemma en kortis och ska strax iväg på middagen igen! Jeanette och jag matchar i silver och vi ser båda rätt bra ut måste jag säga :)


Återkomsten

Bloggappen är död och har inte orkat starta upp min stackars gamla dator, men har lite tid över så tänkte slänga in ett inlägg så att ni vet att jag lever!

Livet rullar på i den här änden av världen också, kanske lite snabbare än i Sverige till och med. Dagarna rullar på och de flesta hästarna mår bra, men Willow är fortfarande jätteöm efter hovslagaren förra veckan så hon ska få skor på, och Redina har vrickat ena kotan riktigt illa. Junior har fått ta det rätt så lugnt sen kiropraktorn behandlade honom, och Tito har gått en del lektioner så det har inte blivit så mycket ridning den senaste veckan. Red dock ut på Junior idag och det slår mig hur mycket lugnare han har blivit sen jag började rida honom. Funderar på att skriva ett inlägg om hur hästarna har förändrats sen jag började jobba med dem.

Förutom hästarna så har vi gjort rätt mycket, bland annat har jag umgåtts en hel del med Hailey och varit ute på sjön två gånger, samt att vi hade en stor fest för Kanadas nationaldag igår. Lite spårat men ack så roligt! Tror att det är något varje kväll den här veckan fram till söndag, så får se hur mycket jag uppdaterar om inte bloggappen börjar fungera igen... Ska försöka vara lite bättre än vad jag varit den senaste veckan iaf! Tänkte även lägga upp en bildbomb senare om jag får tid, med lite bilder från igår och vår road trip upp till Grande Prairie och Dawson Creek.

RSS 2.0