Pedikyr och galopp

Fick en pedikyr tidigare idag med Jeanette, Natalie och Waynes mamma, samt åt lunch efter det på Original Joes. Åt fisktacos som faktiskt var riktigt gott, definitivt något att göra hemma!

Åkte ut till stallet efter det och red Thiago, för första gången efter att han kom tillbaka från träning, tillsammans med Natalie på Amelia. Han är ju bara tre men ganska duktig ändå och är nu styrbar i både skritt och trav!
Tog ut Tito en sväng på stubbåkern själv, han är ju den coolaste hästen någonsin och bara går på. Inte en tanke på att sticka lr göra något dumt öht, utan gör allt man ber honom om. Förutom att galoppera riktigt snabbt men det kan man väl klara sig utan!

Ska iväg med Hailey om en stund och kolla på någon konstgrej, kanske inte riktigt min grej, men kul att se något nytt.


Härlig helg!

Hade en riktigt kul helg med tävlingen på lördagen i Olds, och sedan häng med några grymma människor där på kvällen! Spenderande några timmar där på söndagen och fick chansen att rida en fantastiskt härlig häst(hannoveraner sto som vunnit på Spruce Meadows) vilket inte var det lättaste! Men satan vilken häst!

Tog en liten sovmorgon imorse och sen kom Jeanette och hämtade mig så att jag kunde rida med Ellen. Hon och jag tog Maja och Tito runt stubbåkern för en liten galopp, hur kul som helst! Sen spenderade vi resten av dagen i Sylvan på Sandis båt med Karen och bara chillade :) hann även träffa Hailey och Vern en stund nu på kvällskvisten, de är ju bara de härligaste någonsin!

Åh vad jag kommer sakna det här stället och alla fina människor som jag har lärt känna!!!


Lång dag i stallet

Blev en tiotimmarsdag i stallet med ridning av två hästar, longering av två samt en lektion och iordninggörande av de två hästarna som ska tävlas imrg.

Red Junior först en stund på volten och sen ut en sväng runt fältet som nu blivit stubbåker=perfekt underlag. Han kändes riktigt fin, till och med när vi galopperade på åkern gick han stadigt och kontrollerat. Jättekul att se hur stora framsteg han har gjort!

Miami fick ett ganska lätt pass på volten eftersom att hon har så dålig kondition, men det kändes faktiskt riktigt bra bitvis och var inte lika het som igår. Hennes trav när hon slappnar av och kommer upp med ryggen är superhärlig, men att få henne dit är inte så lätt :P

Longerade Estrella och Thiago i rundkorallen och båda två var duktiga, ska bli kul att börja rida dem ordentligt när jag kommer tillbaka hit(när det nu blir...). Båda är så lyhörda och rör sig bra även om de behöver mer muskler och utbildning, men det kommer senare.

Hjälpte Emily och Jessica med att tvätta och klippa hästarna, samt gav dem en snabb lektion plus lite taktiksnack inför imrg. Ska bli kul att åka med och coacha dem även jag inte rider! Hade kunnat ta med Junior men har inte riktigt haft tid att rida så mycket jag hade velat så stod över den här gången.


Full rulle

Åkte med Sandi igår och kollade på hennes mans hästar, fantastiskt roligt att se alla unga hästar som växer upp med hur mycket land som helst att springa runt på! Snacka om naturlig hästhållning. De har en hel del avelston, lika många föl plus en del åringar, och majoriteten är svartvita skäckar. Förutom den härliga färgen fanns det några som var riktigt bra byggda, hade jag varit rik så hade några fått följa med hem haha


Har inte spenderat så väldigt mycket tid i stallet men var där och red Miami och Hestia idag. Det tog ett tag för båda att bli av med tillräckligt mycket energi för att börja jobba, blev dock riktigt nöjd med båda i slutet! Ingen av dem hade gått på typ en vecka så det var inte så konstigt att de hade energi men sen är de båda araber också... Känner att jag har blivit mer bekväm med lite heta hästar även om jag ändå föredrar Titos sort bättre.

Det är fortfarande sommarväder här med över 20 grader på dagarna men det blir kallt om nätterna och löven börjar bli gula. Vi hoppas på åtminstone en sista helg med bra väder, och kanske kommer det vackra vädret hålla i sig i någon vecka till. Är långt ifrån redo för att det ska bli höst...


Gott

Sov över hos Natalie inatt och sitter just nu i hennes kök och äter toast med honung på, sjukt gott!! Hailey kommer om några min för att hämta upp mig och så ska vi åka och måla!


Inspiration

Åkte med Jessica och Paulette till Lyle imorse för att se på när han arbetade med deras häst och blev kvar där i några timmar. Ellen var där och red en lektion på Willow, jättekul att se vilka framsteg hon har gjort sen Lyle började träna henne! Kollade sedan på när han hoppade sin stjärna Ladiana, lika bra att passa på medan vi var där.

Hjälpte Dana med Santana och Buenos när vi kom tillbaka och båda gjorde bra ifrån sig även om Santana hade lite åsikter. Både jag och Dana hängde på S samt satt upp på B, lite coolt måste jag ändå säga :)

Det har varit en skön dag och väldigt inspirerande både att se Lyle rida plus att jobba med unghästarna!


Vart jag än åker lyckas jag alltid åka på att måla

Oavsett om jag seglar, är på landet eller jobbar i ett stall så finns det alltid målarjobb som jag blir tilldelad, trots att jag egentligen inte tycker att det är spec kul. Självklart hittar jag ett här med men, hör och häpna, den här gången ställer jag upp frivilligt! Hjälper Hailey och en som hon känner att måla ett hus på en dansk heritage plats en bit ifrån Sylvan, rätt chill och trevligt sällskap så klagar inte. Det var dagens sysselsättning iaf, och sen gick jag och Jeanette ut och åt supergod middag på ett nyöppnat ställe här, för att sedan avsluta med några partier backgammon på däcket. Helt okej dag måste jag nog ändå säga :)


Lugn dag

Vaknade tjugo i tolv imorse och tog en timmes promenad när jag vaknade, sen har jag tillbringat större delen av dagen framför tvn och kollat på Top Gear. Det har blåst något helt otroligt så det var ingen större idé att åka till stallet för att rida :P


Oväder

Det var jättefint väder imorse och hela förmiddagen, sen vid halv två slog det helt plötsligt om till regn och hårda vindar. Hann iaf med en uteritt på Junior med Annerie på Tito vilket var väldigt trevligt! Åkte även med och lämnade en häst på träning en bit härifrån, alltid kul att se nya stall. Följer ev med dit på lördag och rider lektion på en av tävlingshästarna som står där. Skulle vara riktigt kul att få göra det och rida en välutbildad häst!


Än är det sommar

Var i stallet imorse och red Junior tillsammans med Ellen, och har spenderat resten av dagen i Sylvan ute på båten.

Junior kändes för övrigt jättefin idag och kände för första gången att han faktiskt böjde igenom i kroppen, och inte i halsen lr genom att skjuta ut ena bogen. Det har tagit typ tre månader att få honom dit men känslan idag var riktigt cool så får nog säga att det varit värt det. Galopperade visserligen inte men en sak i taget!

Det har varit typ 27 grader idag som varmast och tror att imrg ska bli lika varm, klagar inte! Vill inte ha höst och vinter... Tur att man ska till England och slipper snön iaf :P


Häst och båtdag

Var i stallet några timmar på dagen och red Junior samt en liten arab som Jeanette brukade äga. Tog även in Valencia och longerade henne plus att Emily hoppade upp på henne medan jag ledde runt, vilket gick väldigt bra!
Red ut på Junior och han var faktiskt riktigt avslappnad, bästa uteritten på honom hittills och då travade vi ändå en hel del. Miami red jag på banan och hon var rätt het och otroligt känslig, en rätt svår kombination men när hon lugnade ner sig en aning var hon riktigt cool. Var väldigt stel i vänstersidan men fick loss en del till slut.


Kom ut till Sylvan runt tre och åkte ut med två av Jeanettes vänner på deras båt, vilket var trevligt. Gick ut och åt skaldjur till middag med dem också, men krabban var inte i närheten av hur goda de var i Oregon. Fortfarande helt okej men det går inte riktigt att jämföra med färsk krabba som man fiskat själv. Kan inte släppa hur bra det var där :P


Deer in Red Deer

Såg ett rådjur när jag var ute och gick. Typ rätt coolt. En ekorre sprang som en liten galning på ett ställe också, och igår såg jag en hackspett. Livligt ställe dethär.


Regn

Tänkte ta mig ut i regnet på en promenad, hoppas att det håller sig till duggregn och inte börjar hagla eller något sånt. Det skulle lika gärna kunna spricka upp i solsken också, får väl dansa en anti-regndans så kanske det blir så.. Det här vädret får mig att sakna Oregon ännu mer :P


Dagens ridpass

Fick två hästar ridna idag så kan ju passa på att slänga in ett dagens ridpass i brist på annat!

Tito
Var först ut idag och trots att han i princip bara gått på uteritter medan jag har varit borta så kändes han riktigt fin. Lyssnade bra framåt och lätt att korta upp men det fanns lite att lossa i sidorna vilket var att förvänta. Till och med galoppen kändes kontrollerad, dock behöver vi jobba lite med att samla den bättre och få mer elasticitet i den. Jättenöjd iaf!!

Junior
Var lite orolig hur han skulle vara idag, men förutom lite spändhet i början så skötte han sig bra. Det var däremot en hel del stelhet i sidorna och bakkärran var inte helt med. Kommer nog ta några gånger för honom att komma tillbaka till där vi slutade, men under omständigheterna jobbade han på helt okej.

Estrella
Tog in och borstade henne ordentligt innan vi satte på sadel och träns för första gången sedan hon kom. Longerade ca 10 min i skritt och trav och hon lyssnade jättebra. Så himla cool för att bara vara tre år, men kan tänka mig att det finns en del krut i henne också. Precis min typ av häst!


Tillbaka till vardagen

Väntar på att bli upphämtad av Jeanette och så ska vi åka till stallet. Känns som att mitt huvud fortfarande är i resmode, märkligt


Hemma efter en helt fantastisk road trip

Kom hem till Haileys hus runt två inatt efter typ 13 timmar på vägen och mååånga mil. Stannade i Penticton sista natten och tillbringade förmiddagen på stranden innan vi började köra.

Den här resan har varit obeskrivligt rolig och vi har fått uppleva så himla mycket. Från första natten i Spokane då vi fick ett skrattanfall när vi satte upp det minimala tältet som Vern skulle sova i, två härliga dagar i min nya favoritstad Portland till krabbfiske och världens skönaste människor på Jetty's fishery vid Stilla havet, och basebollmatchen i Seattle.

Separationsångesten är lika illa som vanligt när jag ska lämna platser och människor som jag verkligen tycker om, men börjar så smått acceptera att det är en del av livet. Dessutom, om man aldrig lämnar något så går det inte att upptäcka nya saker, vilket jag älskar att göra, oavsett hur ont det gör att lämna saker bakom sig.

Ska försöka få upp lite mer bilder om min dator vill samarbeta med mig lite senare!


RSS 2.0