Full rulle

Kom tillbaka till Sylvan igår kväll och gick typ direkt till Bamboo Hut för middag samt ut en kortis och tog en drink. Folket här är så sjukt roliga och har grymt mycket kontakter, ett bra ställe att vara på minst sagt!
Var i stallet tidigare en stund men det började regna så J hämtade upp mig och vi åkte tillbaka till Sylvan och har hängt här resten av dagen. Beställde kinamat till middag och det var sjukt gott! Sitter på däcket och har hur bra som helst för tillfället.
Har bara Junior att rida imrg då Willow är jätteöm efter hovslagaren och Tito går lektion, men ska försöka arbeta med Valencia och Allie.
Bloggappen funkar inte för tillfället men ska försöka skriva lite ändå!

Glad midsommar!

Istället för lekar, sill och snaps drar jag, Dana och hennes bror iväg på en roadtrip till Grande Prairie för deras kusins high school graduation. Det är tydligen rätt långt och vi kör tillbaka imorgon men det ska bli kul att se lite mer av Kanada! Vi kör förbi Edmonton bland annat så får se om vi stannar till vid West Edmonton Mall, som är Kanadas största köpcentrum eller om vi tar oss dit en annan gång. Har varit väldigt mycket i stallet de senaste dagarna med två nya hästar, hovslagare och kiropraktor så det ska bli skönt med en liten minisemester! 
 
Bloggappen har inte funkat och lilla dator är väldigt långsam för tillfället, därav den dåliga uppdateringen... 

Pytt i panna

Kör svenskt tema ikväll och lagar pytt i panna med rester från det vi åt i söndags! Hailey och hennes pappa är på vägen över för att äta med oss och sen ska vi spela kort. Red Willow och Junior idag samt arbetade med Valencia men skriver mer om det senare när jag har mer tid.


Skön dag

Var iväg på en liten utflykt i förmiddags och hann bara med en ganska kort stund i stallet för att fixa det viktigaste innan det blev oväder. Det klarnade upp senare så efter middag på Joey's kunde jag Jeanette och Natalie sitta uppe på soldäcker och spela lite Texas hold'em.

Rensade även ut J's garderob så fick en del nya kläder, utan att ens gå utanför dörren så jag är rätt nöjd! Önskar dock att jag hade mer av mina kläder hemifrån, men kan säkert dra med mig Dana på en liten shoppingrunda snart. Hittade dessutom en ny ridsportaffär idag med flera av de stora europeiska märkena och det gjorde mig ännu lite gladare i själen om det är möjligt. Måste bara spara ihop lite mer pengar för att kunna gå loss där men det ska nog kunna ordnas hehe

Imorgon ska vi på en liten road trip till Stettler vilket ska bli väldigt spännande! Vi är tillbaka på eftermiddagen så får se om jag hinner rida innan jag har en lektion. Underlaget är fortfarande rätt dåligt men om det är sol imorgon ska det nog kunna torka upp rätt bra.


Sommaren har officiellt börjat!

Årets första dopp är avklarat, ovanligt sent för min del men nu äntligen! Vädret har varit väldigt växlade idag med både ösregn, solsken och nu molnigt men det är hyfsat varmt oavsett så det är okej.
Hailey lyckades headbanga mig på näsan igår så nu är den blå, ett tecken på att vi hade kul kanske? Lr att vi bara är lite knäppa hehe

Vi åkte hem från stallet tidigare idag så har hunnit med att spela lite backgammon och Texas hold'em med J, inte en tråkig stund här omkring :)

Imrg blir en heldag i stallet med lite lektioner och sånt, så borde hinna arbeta med några hästar. Tror att Tasha kommer ut ett tag och kanske Dana en stung så det blir kul!


Sovmorgon

Gick ut igår med Hailey och hade hur kul som helst, och Jeanette var snäll nog att ge mig sovmorgon idag! Hailey kände en hel del människor som alla verkade vara rätt kul så har en känsla av att det här kan bli en galet bra sommar!
Har en lektion med en ny tjej i stallet med hennes häst runt tre så ska dit senare. Om jag hinner innan ska jag rida Tito och Willow men vet inte när jag blir hämtad/ får skjuts dit så dagens schema är en aning oklart för tillfället.
Ska alldeles strax ta mig ner för att äta frukost, måste bara samla energi för att ta mig ur sängen först :)


Gårdagens ridning

Junior
Hästarna var längst bort i hagen och det var sjukt blöt så bara att hämta honom var ett träningspass i sig. Han kändes fin men vill inte sätta riktig press på honom innan han blivit kollad igenom av kiropraktorn, då jag känner att det är någon som hindrar honom rätt rejält. Det är ändå stor skillnad sen första gången jag red och det ska bli spännande att se hur det blir när han inte sitter fast någonstans.

Willow
Lilla damen hade mycket energi och var lite smålarvig innan hon insåg att hon var tvungen att jobba lite. Det märktes att jag inte ridit på banan på ett litet tag då hon inte ville ta förhållningarna så bra, och jag fick jobba för att få okej övergångar. Det kändes i galoppen också men fick henne att fatta rätt åt båda hållen, även om det bara var några språng åt vänster. Hon blev ville inte svänga ett varv i galoppen så red över en kon men lärde sig till nästa varv haha knäppa häst


Här var det tomt

Det händer rätt mkt för tillfället så har inte riktigt haft tid att skriva här. Red ut på Redina och Willow igår men idag har det varit för blött att rida, även om det regnet har hållit sig undan större delen av dagen.

Vi ska ha en fest här i Sylvan ikväll så håller på att fixa med det, och innan dess kommer Haley över. Tänkte gå till någon farmers market när hon kommer, blir spännande att se om man kan hitta något att köpa där hehe


Middag

Ikväll blir det middag ute med Waynes söner och mamma samt Jeanette såklart. Är färdigfixad och väntar på att bli upplockad av J och W som borde komma när som helst!

Veterinären var ute och kastrerade lille Andreo idag, och raspade tänderna på bl a Willow så vi hade fullt upp med det hela eftermiddagen. Fick en hel del stallarbete gjort på förmiddagen som blivit lagt åt sidan när det har regnat, skönt att få ordning på det. Blev ingen tid över för ridning men har vi tur kommer vädret vara bra de närmaste två veckorna och kan rida mer.


Dagen

Var som sagt och fixade mitt hår tidigare idag och det blev sjukt bra, är verkligen nöjd. Fick bort det värsta gula/guldiga men har fortfarande en någorlunda varm färg kvar.

Red Tito barbacka och sen Willow på en uteritt, var lite förvånad över hur bra de skötte sig! Okej Tito är alltid bra men kunde rida honom med mer känsla än tidigare så det var awesome!
Gick på en promenad med Allie samt tog in Valencia och longerade henne på ridbanan. Allie är så okomplicerad medan Valencia verkligen behöver en stark ledare, kul att jobba med så olika hästar och jag lär mig saker hela tiden! Kunde inte haft det bättre här :)


Sol=lycklig

Ännu en fantastiskt solig dag! J kommer och hämtar upp mig om en liten stund och först på agendan står frukost på A&W, för att sedan åka till frisören för att få en ny hårfärg. När jag är klart där så ska resten av dagen tillbringas i stallet så ska rida iaf två hästar, ev någon till men får se med lektioner och sånt om det är någon som ska gå.
Kan hända att vi går ut och äter ikväll på Bamboo Hut, annars sitter vi nog bara uppe på verandan och chillar.


Dagens ridpass

Junior
Underlaget höll inte riktigt så jobbade mycket i trav med att få honom rak och inte skjuta ut vänsterbogen hela tiden. Skulle vilja ha honom kollad av kiropraktorn eftersom han inte vill böja till vänster, precis som Willow gjorde innan hon blev behandlad. Han är ändå mycket bättre nu och börjar kännas riktigt fin, det är kul att det jag gör faktiskt ger resultat!

Willow
Asså shiiiit vad jag tycker om den här hästen! Det märktes att jag inte ridit på några dagar men hon släppte igenom rätt snabbt och satan vad härlig hon är då. Precis som Junior är hon otroligt känslig och när hon går som bäst räcker det med att tänka vad man vill göra för att hon ska lyssna. När vi får ordning på galoppen kommer hon vara outstanding. Ska försöka börja rida ut på henne, och om hon känns någorlunda vettig så vill jag försöka galoppjobba henne ute istället då jag tror att det kommer vara lättare för henne.

Valencia
Tog in henne och höll på en del med hovarna och hon börjar sakta bli bättre. Visserligen sparkade hon mot mig två gånger innan jag fick tag på bakbenen, men så fort jag kunde få ett stadigt grepp gick det bra. Jobbar på att gradvis kunna hålla upp fötterna längre på henne så att hovslagaren kan verka utan att hon blir ett monster... Gick in på ridbanan en stund också och bara tränade lydnad plus respekt vilket hon börjar bli bättre på. Det är dock väldigt mycket vilja i den här lilla damen och trots att hon bara är två så är hon runt 160 cm hög. Hon kommer nog bli en bra häst bara man kan få henne att arbeta med istället för emot en.


Min största kärlek

Solen är min absolut största kärlek och vän, saknade den något otroligt när den gömde sig några dagar... Har kunnat jobba med hästarna mer idag, och även om det varit ganska lerigt så är det tusen gånger bättre än vad det varit de senaste dagarna.

Vi släppte ut den nya hästen i stora hagen tillsammans med resten av flocken så det var lite galet ett tag. Fick ta ut de två värsta busarna över dagen. och när vi släppte in de igen innan vi åkte hem för dagen så var det lugnt. Skönt att det gick hyfsat smärtfritt, det är alltid lite nervöst när man släpper in nya hästar... Romeo som jag skulle arbeta med fick åka tillbaka då han med största sannolikhet inte skulle passa in men hans kompis fick stanna.

Det har varit en bra dag och vi har fått mycket gjort! Var lite rastlös när det regnade för börjar bli van att göra saker hela tiden så det kändes bra att komma igång lite igen. Har sovmorgon imrg och ska till frissan för att färga håret på förmiddagen innan dagens stallarbete. Åker till Sylvan imrg eftermiddag dessutom så det blir säkert lite backgammonspelande då. :)


Intet nytt i Kanada

Jeanette behövde hjälp i stallet på eftermiddagen så åkte dit en stund och har inte gjort speciellt mycket förutom det idag. Jag och Dana tog en sväng med bilen för ett litet tag sen och passade på att köpa yoghurtglass när vi ändå var ute. Shoppingcentrumet hade redan stängt så vi tog oss hem igen efter glassen...

Det ska vara bra väder imorgon men det lär inte bli någon ridning då underlaget är för dåligt. Finns annat att göra i stallet så lär inte vara sysslolös ändå :)


Rolig kväll!

Hade jättekul igår på festen och träffade bland annat en tjej som jobbat i Holland med hästar och hon var supertrevlig. Roligt att träffa någon med lite koll på den internationella ridsporten och har erfarenhet av mer än bara det som är "hemmavant". Sen var det såklart mycket annat schysst folk också, och de flesta här är väldigt öppna så även om jag typ inte kände någon gjorde det inte så mycket. Det finns ju undantag till allt men jag har lyckats hålla mig ifrån dem rätt bra.

Det regnar ute som förväntat så jag och Dana tar nog en shoppingtur, får se om Tasha hänger med också. Vi har pratat om att gå till något badhus med hot tubs, kanske passar på att åka dit idag också.
Har inte bestämt om vi åker ut till Sylvan eller stannar i Red Deer ikväll men det lär visa dig senare :)


Barbecue istället för show

Showen imorgon blir inställd på grund av vädret, men det är inte hela världen och inte värt att riskera hästarna. Så istället för tidig kväll och morgon ska jag på en födelsedagsfest för Waynes äldsta son, blir barbecue och sen någon slags utgång med ett band som ska spela. Blir nog kul men är lite trött efter gårdagens utgång.. Drack som tur var knappt något, för blev det inte många timmars sömn då stallet sköter inte sig själv. Tar det nog rätt lugnt ikväll med och sen har jag sovmorgon imrg eftersom att vi ända inte kan göra så mycket om det ska regna.
Underlaget har varit för dåligt för att rida idag, men får vi bara några dagar med okej väder så torkar det upp snabbt.


Hoppas hoppas

Just nu regnar det och prognosen ser inte så bra ut men vi hoppas fortfarande på att det är okej väder på söndag. Jag hatar att vara så beroende av vädret men när det är bra så är det fantastiskt.
Har inte hänt så mycket idag annat än att vi åt lunch med Wayne och en av hans söner vilket var supertrevligt. Kunde inte göra något med hästarna men det ska vara uppehåll imrg på morgonen så då lär vi vara där iaf.


Gårdagen

Blev en lång dag igår med hästarna och sen direkt ut på middag plus bio på kvällen. Junior och Willow gick riktigt bra så var supernöjd med båda!

Kollade på Tjernobyl Diaries på kvällen med Haley och några av hennes vänner, jag missade typ halva filmen för att jag inte vågade kolla.. Skräckfilmer är verkligen inte något för mig :P


Frukost på verandan

Sitter i solen och äter frukost medan jag väntar på att Natalie ska komma och hämta upp mig så att vi kan åka till stallet. Junior och Willow är första prioritet idag, sen får vi se om jag lr Natalite rider Redina och Jessi rider Tito. Det är säkert en del som ska göras utöver hästarna också men det borde vara gott om tid för det med.
Väderprognosen för söndag ändras hela tiden och istället för regn hela dagen verkar det bli okej på morgonen, hoppas att de ändrar sig igen och blir stoooor sol hehe


Filmkväll

Är ensam i huset så passar på att chilla lite och kolla på film! Har precis sett klart 'En Geishas Memoarer' och jag bara älskar den filmen. Såg den första gången när jag bodde i Spanien och kommer ihåg att jag kollade på den ett antal gånger under tiden jag var där. Det var ett tag sen jag såg den nu så kände att det var dags igen hehe

Tittar på 'The Illusionist' nu, verkar vara okej men lite småmärklig... Borde antagligen kolla på den ist för att skriva här för att inte missa för mkt så skriver mer imrg...


Uteritt och sårtvätt

Det lättade faktiskt upp på eftermiddagen så jag och Tasha tog Tito och Sebastian på en uteritt. Hästarna verkade rätt glada över att få komma ut och springa av sig lite men de skötte sig super även om de var lite pigga.
Innan vi red så var Kirsten i stallet så vi hjälptes åt med att försöka göra rent Romeos ben. Inte så populärt men fick bort lite av den värsta smutsen innan hans tålamod tog slut och vi ville inte pressa honom för mycket.
Tog även in Valencia och borstade samt tränade på att hon skulle lyssna när jag gick med henne och hålla upp benen utan för mycket kickar. Det var en nyttig stund, som farfar skulle kalla det. En bit på väg men inte perfekt liksom.


Sovmorgon

Fick lite sovmorgon idag då jag är hos Dana och Jeanette magnetröntgades i morse. Hon kommer och hämtar mig om en stund men får se hur mycket ridning det blir på grund av vädret... Jag hoppas verkligen att det blir bra väder i helgen så att showen inte blir inställd!

Det åskande så mycket i natt så att jag vaknade av smällarna och det var något sjukt hur mycket det blixtrade :O


Häst är bäst

Blev bara en uteritt på Hanna med Kirsten som red Sophie, men ingen av hästarna var speciellt pigga på att gå iväg från stallet så vi var bara ute i ca 25 min lr ngt. Båda brukar vara bra att rida ut på men tydligen inte idag :P
Vi hjälptes åt med att försöka tvätta Romeos ben som börjar få lymfagit av ett sår som han fick under transporten hit. Det gick sådär men vi fick på lite grejs på det tillslut..
Tog in Allie en kortis också för en avborstning och tränade på att hålla upp hovarna lite längre. Hon är väldigt duktig och lugn för att bara vara ett år så det är rätt lätt med henne.


Vart tog regnet vägen?

Jeanette väckte mig imorse med orden "vakna! Det regnar ute..." men det slutade fort och resten av dagen har det varit uppehåll. Temperaturen ligger ändå runt typ tjugo grader så det är inte så farligt trots att solen lyser med sin frånvaro.

Vi körde iaf runt hela förmiddagen och gjorde en massa ärenden samt gick till kiropraktorn. Min nacke och rygg började säga ifrån lite så det var välbehövligt! Är dock rätt trött nu så det blir nog en tidig kväll, men hade tänkt att gå till restaurangen där Tasha och Dana jobbar för middag först.


Dagens ridpass

Junior
Pigg som satan i början och tyckte att det skulle gå fooort! Efter att han fått springa av sig lite överskottsenergi så gick han riktigt bra och jag kunde börja rida ordentligt. Gjorde en hel del mindre volter och övergångar för att få honom att vänta på mig och inte bara springa iväg och ta egna initiativ. Riktigt härlig häst bara man får honom att coola ner sig lite.

Willow
Var hur fin som helst idag och tog båda galopperna på första försöken för första gången. Var lite smått på tårna i början men det var bra för att få henne med mig på arbetet. Bockade lite i ena galoppen för att hon tyckte att jag använde sporrarna en aning för mycket, men det är kul att det är lite attityd i henne utan att det går helt överstyr. Det är en rätt otrolig utveckling som hon genomgått, både på marken med att lita på mig och i ridbarhet. Hon kommer att bli en fantastisk häst sen för någon som kan rida.


Ny häst

Vi fick två nya hästar till stallet idag, varav en är en treårig hingst som jag ska arbeta med. Han ska kastreras inom två veckor, men han verkar cool så jag det blir nog inga problem fram tills dess. Det är en ganska liten brun arab-quaterhäst korsning med smal bläs, rätt snygg men behöver lite mer muskler och bli lite slankare för att se riktigt bra ut. Han är inte hanterad speciellt mycket så det ska bli väldigt kul att arbeta med honom och rida in under sommaren. Ska ta lite bilder på honom så snart jag kommer ihåg!

Har varit en rätt skön dag i övrigt med lite sovmorgon och två uteritter samt backgammonspelande. Imrg blir det nog lite högre tempo i stallet då vi har lite saker på morgonen innan vi kan jobba med hästarna. Borde rida Willow och Junior imrg, samt ta in Valencia, Allie och min nya lilla hingst. Får se om jag hinner med alla men det är ingen katastrof annars. Ska sova nu så att man orkar upp imrg!


Dagens ridpass

Tito
Red ut på honom med två av småtjejerna som har sina hästar hos Jeanette. Skrittade mest men travade en sväng också, och han var bara bäst som vanligt :)

Junior
Blev en uteritt på honom med samma sällskap på andra hästar, och han var lite spänd och tittig. Eftersom att de bor i den hagen vi red i så känns det lite märkligt att de inte alltid är avslappnade där... Han skötte sig bra ändå och kunde både trava och galoppera kontrollerat. Tror att han kommer vara spänd i showen men han är kontaktbar hela tiden vilket gör att jag inte är allt för oroad.


Glass

Var ute och åkte en sväng med Dana och "råkade" komma hem med typ en liter frozen yoghurt glass hihi :) vi tänkte äta frukost imrg på Menchies där de har sån glass med en massa toppings och fruktgrejs, så det blir ngn slags frozen yoghurt maraton för tillfället. Gott är det iaf! Äter nyttigt i övrigt så lite lyx ibland kan man väl få unna sig?


Stormväder

Det har varit jätteskönt och varmt hela dagen, fram tills att jag kom hem till Dana och nu bröt helvetet ut. Antar att det är bra med lite regn, men jag är glad jag inte behöver gå ut mer ikväll! Sitter och kollar på Top Gear, och ska leta fram någon slags middag så snart jag orkar pallra mig upp från soffan.

Det ska vara okej väder imorgon så förhoppningsvis hinner jag rida några av mina hästar samt jobba med Valencia innan jag och J tar oss ut till Sylvan igen.


Dagens ridpass

Willow
Red henne själv på bana med bara Tasha på marken som sällskap och hon var lugnare än vad jag trodde att hon skulle vara. Visserligen var hon rätt framåt men inget gnäggande eller onödigt tittande, så jag blev faktiskt glatt överraskad över hur hon hanterade det. Skritt, trav och höger galopp kändes hon fin men vänster galopp tog ett tag innan hon accepterade. Det är så synd att hon är så svag där för annars är hon rätt härlig! Jag och J bestämde oss för att inte ta henne till den här showen utan vi väntar en månad tills hon fått mer träning i sig, och så tar jag Junior istället.

Valencia
Tog in henne medan jag hjälpte Tasha när hon red Sebastian, och jobbade med lite lydnad från marken samt med hovarna. Hon är en aning ouppmärksam och kickar en del när man tar upp bakhovarna men inget för illa ändå.

Redina
Körde bara en kortis på ridbanan då hon är såpass otränad, men jag tycker att hon gick riktigt bra korta stunder. Hon har ett väldigt kort steg och springer hellre än länger ut men hon är mjuk och lyssnar relativt bra. Koncentrerade på att få henne rund i sidorna samt att inte trippa så mkt i traven, och hon gjorde så gott hon kunde så jag är nöjd!


Glad

Är så otroligt glad över att jag kom hit, tror inte att något bättre hade kunnat hända mig för jag trivs så otroligt bra här. Hästarna, människorna och inte minst Jeanette är bara så bra för mig, och det känns så himla rätt att vara här. Det var ett bra tag sedan som det kändes såhär och ska jag vara helt säker visste jag inte om jag skulle få känna det igen. Den där känslas när allt bara är rätt, när saker är precis som de ska. Hade jag haft min lilla skäck här hade i princip allt varit så perfekt som det hade kunnat vara.
Missförstå mig rätt nu alla där hemma, det är toppen i Stockholm också men det här är vad jag skulle vilja göra. Jag kanske ändrar mig om fem, tio eller trettio år men det här är mitt drömliv just nu, och kan om det är någon som har svårt för det så otur för er.
Ska gå och lägga mig nu och ser fram emot imorgon som kommer vara full av det jag älskar mest :)


Dagens ridpass

Willow
Longerade henne ganska kort i the round pen med inspänning som satt i grimman. Hon rör sig bättre och bättre men jag undrar om hon fortfarande har något i länden/bakdelen som stör i galoppen, eller om hon bara är svag helt enkelt. Skötte sig bra, inte så mycket mer att tillägga egentligen.

Junior
Hade sporrar på idag för att han skulle respektera skänkeln bättre, och han lyssnade överlag något bättre från början. Galopperade även lite och fort ville han att det skulle gå! Hade kontroll hela tiden men fick rida ordentligt för att få ihop honom. Gjorde några skänkelvikningar också, och han flyttar bra för skänkeln. Jag vet inte hur mycket träning han har fått i just det men det är en kul häst att jobba med!

Tito
Fick bli sist ut och jag måste än en gång säga vilka framsteg den här hästen har gjort på såpass kort tid. Från att för fem veckor sedan knappt ha gått på tygeln och haft en rätt klumpig obalanserad galopp, till att kunna böja och ställa stadigt på tygeln samt gå i en balanserad galopp och reglera språngens längd utan att tappa rytmen. Han har haft lite träning så han var inte direkt grön på något sätt, men han börjat komma till sin rätt nu och får bättre kontroll över sin stora, inte alltid så smidiga kropp. Var riktigt nöjd med honom idag!

Hann inte med de andra hästarna idag, men borde ha tid för dem imrg då vi åker ut hyfsat tidigt och blir där hela dagen :D


Solen skiner och jag med den

Börjar återhämta mig någorlunda efter onsdagens strapatser och jag har hästar som väntar på att jobbas. Så snart Dana har vaknat ska vi ta oss ut till stallet. Får se hur många hästar jag hinner med idag men de som prioriteras är Valencia, Allie och Willow, och har jag tid så rider jag Junior och Tito med. Tror att jag stannar hos Dana fram till söndag men man vet som sagt aldrig :)


Mår som man förtjänar efter en kväll ute

Men hade grymt kul iaf! Fick ledigt idag av J vilket jag är otroligt tacksam över, men ska nog ta det en aaning lugnare i fortsättningen... Ska ta något litet att äta och sen somna om igen.


RSS 2.0