Stilla havet

Jag tror att rubriken säger det mesta...

Bilduppladdningen funkar dock inte för tillfället :)


Nehalem bay nästa

Dags att dra vidare från Portland efter två härliga nätter här är styra kosan rakt västerut mot Nahalem bay för lite krabb och laxfiske, så önska oss god fiskelycka!

På parkeringsplatsen utanför vårat motell håller de på att filma en Adidasreklam med Shaun White(OS-guldmedaljör i snowboarding, och vi har även sett Ryan från The Office två gånger. Gillar den här staden skarpt!


Portland

Kom fram till Portland efter några felkörningar och har ätit middag på ett ölbryggeri, sjukt bra! Har nog saknat en riktig stad, och mångfalden som man bara hittar i en större stad. Inget fel med småstäder men de kan inte mäta sig med storstäder!


Bilder

Bilder


America, here we come!

Är just nu på en campingplats i Spokane, Washington, snart sovandes i en van med Hailey. Rätt coolt ändå. Vi åkte vid nio imorse och har kört genom bergen via Banff, Radium och Sandpoint, lång väg men satan vad vackert det är överallt! Är lite kär i den här kontinenten, framförallt Kanada..

Dags att sova nu iaf och imrg bär det av vidare mot Portland :)


Tiden flyger när man har roligt!

Har svårt att förstå att det redan är slutet av augusti och bara sex veckor kvar innan jag kommer hem till Sverige igen. Ångesten över att behöva lämna allt här börjar krypa sig över mig, men en del av mig tycker ändå att det ska bli skönt att få komma tillbaka till landet lagom. Det ska dessutom bli väldigt kul att åka till England i några månader över vintern, har ju velat åka tillbaka Sheepcote igen så det känns otroligt kul att det äntligen blir av!

Som ni säkert vet är jag rätt bra på att ändra mina planer för att sedan ändra mig igen, och att ha friheten att faktiskt kunna göra det betyder väldigt mycket för mig. Jag har all respekt i världen för folk som kan vara bekväma/nöjda nog att slå sig ner på ett ställe och veta att de vill vara kvar där, men har en känsla av att det kommer ta ett tag för mig att komma dit själv. Det är fortfarande så mycket saker jag vill se och uppleva, även om jag antagligen kommer att ta det lite lugnare än för två-tre år sen innan nacken och fotleden.

Oavsett vad som händer i framtiden så vet jag att det kommer ordna sig till det bästa, även om det händer saker på vägen. Kanske är det ungdomligt oförstånd som talar, men är inte det en del av grejen med att vara ung och ett av stegen mot att så småningom bli gammal(äldre) och förståndig?


Fiskkväll

Sov över hos Natalie igår kväll och friterade fisk vilket var fantastiskt gott, lite för gott kanske för jag är fortfarande mätt nu på morgonen :P

Har varit lite upp och ner de senaste dagarna men tror att vi är back on track igen!

Ska till stallet nu och hålla i en lektion samt kanske rida lite, uppdaterar ev senare :)


Wakesurfing

Har haft två lediga dagar på raken och varit ute på sjön en hel del plus haft tid att bara chilla. Provade att surfa efter Jamies båt idag och det tog några försök men jag kom upp!!! Sjukt häftigt och inte allt för svårt när man väl kommit igång. Chillar med Hailey för tillfället, tror att vi drar ner till stranden lr något om en stund :)


Trött

Har varit en lång dag som inte startade på bästa sätt men blev bra i slutändan ändå! Höll en lektion i morse och sen har jag spenderat resten av dagen med Tasha samt Dana lite till och från, plus att Megan var med på eftermiddagen. Lite saker som håller på att ändras just nu och det är bra för mig, känner att jag är på gång igen efter en liten svacka :)

Har en lektion imrg och tror att det bär av till Sylvan efter det med förhoppningsvis en båttur. Kanske utgång på kvällen med Hailey också men får se vad som händer!


Morgonpromenad

Utnyttjade min sovmorgon med att ta en promenad över till Tasha och hänga där en kortis, alltid lika trevligt!
Vet inte riktigt vad dagens planer är men det blir förhoppningsvis lite ridning och sen ska jag till Natalie ikväll.


Fantastiskt härlig helg!

Har haft en helt grym helg som började i fredags med liten road trip och fotbollsmatch i Edmonton. Kul att vara där men tror inte riktigt att amerikansk fotboll är min grej riktigt :) bra sällskap, bl.a. i form av Dana och Wade gör ju dessutom inte upplevelsen sämre!

Hade sovmorgon både i lördags och idag vilket har varit väldigt skönt samt välbehövligt, speciellt som det har varit rätt sena nätter.

Var på fest igår hos några vänner med Hailey och det var galet kul, beer pong och musikspelande hade en stor del i det! Äldre folk i all ära men de unga här är bra sköna :D sov iaf över där festen var och hängde med de som sov kvar större delen av dagen och åkte båt och lite sånt idag. Ska försöka ta mig tid att ladda upp lite bilder från datorn, känns som att det börjar bli dax!


Stallarbete

Var i stallet vid tjugo i nio i morse och fixade med hö och mockade hagar, plus försökte laga ett av vindskydden där en del av ena väggen lossnade i en av stormarna förra veckan. Städade lite i stallet också så nu det ser hyfsat fräscht ut, men det finns så mycket som skulle behöva göras. Underhållet har blivit lite satt åt sidan ett tag så det var bra att jag fick lite gjort iaf. Tror att vi ska ta oss ut till Sylvan snart, dock blir det nog inget båtande idag då det är rätt molnigt... Var ute några timmar igår och det var riktigt varmt både i luften och vattnet, superskönt!


Gårdagens ridpass

Red ut på stigarna längst bak i hagen på Junior med Jeanette och Miami som sällskap. Inte det mest givande passet men det var rätt kul att flänga runt där inne och försöka klara sig ut utan att förstöra hjälmen och rida in i alla pilarna :) Junior var väl kanske inte den bästa hästen att ta men det var nyttigt för oss båda att komma ut! Måste nästan ta en bild på oss nästa gång vi ska rida ut, utrustade med chaps och jätteskjortor är vi en rätt skön syn haha


River floating

Har haft en helt hästledig dag som delvis har spenderats med Dana flytande på min lilla uppblåsbara båt på Red Deer River! Hur skönt som helst, speciellt som det varit upp emot 30 grader och sol. En glass efter det gjorde ju inte saken sämre heller! Kom tillbaka till Danas hus runt fyra och tog en tupplur, hårt liv haha Sitter och degar i soffan för tillfället och bara lyssnar på musik, behövde verkligen en sån här dag. Tror att det är fjärde dagen sen jag kom hit som jag inte varit i stallet öht, och hur mycket jag än älskar att vara där så tror jag att det är viktigt att ta en paus från allt ibland. Back on track imrg iaf men det ser ut att bli varmt så vi passar nog på att rida på morgonen och sen åka ut med båten nån gång efter lunch.


Skön känsla

Har eventuellt något riktigt bra på gång här, får se hur allt blir och vet förhoppningsvis inom inte allt för lång tid vad jag kommer göra med situationen. Det kanske inte går som jag hoppas men det är okej för mig också, vet att det kommer att ordna sig i framtiden oavsett. Jag är i alla fall glad över att få två extra månader här för att verkligen kunna göra ett beslut som jag känner mig bekväm med. Som grädde på moset gick Tito jättebra idag på banan, laddar upp en nu och kanske några senare om jag orkar. Han börjar bli mycket mer alert och framåt i ridningen, tror att en hel del av det har med att göra att han helt enkelt orkar mer nu och har byggt mer muskler. Han är så kul att rida i princip varje dag och så otroligt snäll. Svårt att hitta en häst med mer hjärta!


Ledig dag?

Vädret såg inte så bra ut imorse så vi tänkte ta en lugn dag med pedikyr och lite sånt, för att sen gå på lunch och efter det bara chilla. Första delen gick bra men efter lunch klarnade det upp hyfsat, så vi tog oss ut i hagen och klarade upp en hel del stigar så att det går att rida mer där inne. Tog några timmar men det blev riktigt bra! Skönt med extra motion när det inte gick att rida, men vet inte om man kan kalla det en speciellt chill ledig dag. Har varit rätt fullt upp de senaste dagarna och imorgon kommer det vara mycket också med veterinären som kommer ut plus en lektion och hästar som borde ridas. Red ut på Tito en kortis igår, samt Jeanettes treåring Thiago. Tito var nästan lite tittig medan Thiago skötte sig i princip exemplariskt, alltid lika spännande hur hästarna reagerar från dag till dag! Thiago åker antagligen iväg på träning nästa vecka och en månad framåt, tillsammans med Willow som i princip är såld till en jättetrevlig tjej, och en av Natalies hästar så antalet hästar krymper vilket är bra på ett sätt. Jag har fortfarande hästar att rida samt träna, och det är färre hästar att ta hand om men ändå liksom. Både Tasha och Dana kommer dessutom att flytta vilket verkligen är jättetråkigt, men det är inte billigt att ha häst och de blev erbjudna gratis stallplats hos en vän till Dana. Kommer fortfarande att träffa dem ofta men det blir inte riktigt samma sak ( iaf med Tasha, bor ju deltid hos Dana). De lär komma och rida lite i vilket fall som helst så det är hyfsat chill. Har två nya elever på gång också som är lite äldre och verkar trevliga så det ska bli väldigt roligt :)


Dagens ridpass

Willow Red ut på henne med Tasha och Ellen runt fältet, gick bra fram tills att vi skulle galoppera då hon bara drog rätt ut i fältet. Gjorde samma sak två gånger och hon är såpass stark, plus att hon inte lyssnade för fem öre så det var inte lätt att få stopp på henne. Sen blev hon så uppspelt att jag hoppade av och promenerade tillbaka med henne. Knäppa häst. Hoppade iaf upp när vi kom tillbaka till stallet för att inte avsluta med att bara hoppa av och då hade hon lugnat ner sig. Lite märkligt är det för hon har aldrig gjort något liknande förut, men det är trots allt ett djur så kan ju vara glad att hon skött sig bra hittills ändå. Valencia Longerade henne i ca fem minuter och hon uppförde sig perfekt så satt upp på henne med Jeanette på marken hållande i en longerlina. Hon var superduktig så det var väldigt kul! Från att ha varit den värsta hästen att hantera så är hon nästan en av de bästa nu, är så himla nöjd med hennes framsteg.


RSS 2.0