Nyklippt

Var och fick håret klippt i eftermiddags, det var på tiden så slitet som det såg ut. Gick till Js frisör den här gånger och det är så skönt att komma till någon som vet vad de gör! Hon fick rätt fria händer så länge som hon behöll så mycket längd det gick, men hon var ändå tvungen att klippa av en del. Är iaf jättenöjd, ni får till och med en sällsynt egobild haha


Dagens ridpass

Tito
Tasha, Natalie och jag passade på att rida en sväng runt åkern som vi har precis utanför gården. Mest skritt men lite trav och galopp blev det också. Hästarna skötte sig perfekt och jag tror att de uppskattade det lika mycket som vi gjorde! Att galoppera på ett fält med manen i flygande är något sjukt härligt, det är inte många saker som kan jämföras med det. Kanske att stå uppe i röjeln och se solen gå ner bakom horisonten, men när man inte har en brigg eller liknande så går det här lika bra :)

Willow
Red henne på banan och hon kändes fin redan från början vilket var skönt med tanke på hur hon varit de senaste gångerna. Utnyttjade det genom att galoppera lite mer och träna på det när skritten och traven fungerade från början. Gjorde även lite små ökningar i traven och hon har väldigt lätt för det så bara hon blir starkare kommer hon ha en riktigt fin mellan/ökad trav.

Junior
Skrittade och travade på banan och koncentrerade mig bara på att han skulle vara mellan hjälperna, inte skjuta ut vänsterbogen och dra i vänstertygeln. Det tog en stund innan han accepterade det jobb jag ville att han skulle göra, men han gick superbra i slutet. Tror att det är bra att jag och Tasha ska jobba med honom två till tre dagar i veckan var, för om vi inte rättar till de saker han gör nu så kommer hennes ägare få mycket problem i framtiden. Han bockar absolut inte lr något men hon är helt enkelt för liten för att rå på honom just nu.


Blåsväder

Det har blåst något helt galet hela dagen, så istället för att riskera något så red jag bara Redina och longerade Junior. Redina var lite på tårna med uppförde sig ändå hyfsat men Junior var väldigt spänd. Tog bara in Willow och borstade henne men hon var också rätt speedad, var nog ett smart val att inte sitta upp på henne idag även om hon hade behövt det. Vi hittade annat att göra så har inte gått sysslolös!

Hoppas på att det har lugnat ner sig till imorgon så att det går att rida utan att hästarna är helt virriga.


Ny dag, nya hästar

Eller ska rida en ny häst idag i alla fall! Den här har som flera andra en väldigt ung ägare som inte riktigt rår på honom, så jag och Tasha ska hjälpa till att få lite ordning på hästen. Tänkte bara känna igenom honom lite idag så att jag vet vad jag har att jobba med. Ska försöka hinna rida Redina och Willow också, men det borde inte vara några problem med att hinna det. Man vet dock aldrig om det är något som dyker upp som tar extra lång tid, och det är en del saker som behöver göras idag. Tasha kommer och hämtar upp mig om en stund så det blir en hel del timmar i stallet idag :D


Dagens ridpass

Willow
Var första hästen för dagen och kunde haft en roligare start för hon var på hyperhumör och tyckte allt var superöverintressant. Eller rättare sagt, allt utom jag... Fick jobba ordentligt för att få hennes uppmärksamhet så det tog nästan 30 min innan jag kunde få något riktigt vettigt ur henne. Galopperade lite i slutet och högergaloppen börjar det bli ordning på, fick henne att gå i vänster också men kan inte säga att det var spec enkelt :P Blev rätt nöjd till slut, men märket att hon mår bäst av att arbeta rätt mycket och behöver nästan gå minst fem dagar i veckan för att stimuleras mentalt lika mycket som fysiskt.

Valencia
Dana hjälpte mig lite med att träna på att lyfta hennes bakhovar, gick hyfsat men hon har väldigt dålig kroppskontroll så det är svårt för henne att hålla koll på de där långa benen. Vi la på henne sadel och tränsade utan några problem och jag passade på att löslongera henne medan jag ändå höll på. Som väntat är hon ingen direkt framåt häst, men fick henne att trava några varv åt båda hållen förutom det jag gjorde i skritten. Tror att hon kan bli trevlig men hon behöver helt klart en bestämd hand då hon är sådär kallblodsnochalant ibland.

Allie
Tog bara in henne en kortis och borstade henne, kratsade hovarna samt tog en liten sväng på ridbanan. Supercool som vanligt, till skillnad mot alla andra hästarna som var lite halvknäppa idag...

Tito
Red ut med Tasha på Sebastian som sällskap. Det började inte så jättebra då han tyckte att en hög med hö som var ny i hagen var ett läskigt monster och var säker på att den skulle attackera honom. Sebastian var inte mycket modigare så det tog ett litet tag innan vi kom förbi och då hade Jeanette hunnit ut till oss och ledde fram oss till högen. Om en häst kan skämmas var det precis det han gjorde när han upptäckte att det bara var hö haha xD han såg så förlägen ut att det var riktigt gulligt. Resten av turen gick helt super och vi red genom större delen av hagen samt ute på cross countrybanan. Travade och galopperade lite, och det är så härligt att kunna göra det på en stadig häst som inte har en tanke på att busa eller ställa till med något. Har överseende med höhögen då han faktiskt inte gjorde något dumt, och det verkade verkligen som att han skämdes över sig själv.


Lång dag i stallet

Var i stallet från typ nio till halv sex, sen tillbaka runt sju och blev avsläppt hos Dana av Tasha lite innan nio. Har hunnit göra mycket bra grejer som bland annat städa stallplanen, mocka hagar och arbetat med fyra hästar. Det är så himla härlig i stallet och jag gillar verkligen de hästar som jag håller på med, även om alla behöver viss träning. Men vilken häst är perfekt? När de är såpass gröna ser man skillnad nästan från gång till gång vilket gör det lite extra kul. Skulle vara trevligt med någon välutbildad häst men det är en bra erfarenhet att hålla på med de här mer otränade hästarna också!

Märker vilket privilegium jag har haft att få rida så bra hästar som jag faktiskt gjort. All träning som jag har fått är inte alla förunnat och det är lätt att bara ta allt för givet, men har verkligen börjat uppskatta allt på ett annat sätt. Dessutom är det så skönt att själv känna sig uppskattad, att man inte bara är någon random person som är lätt att ersätta som det kan vara på vissa ställen..... Det är roligt också att folk märker att jag försöker så gott jag kan för att göra saker så bra som möjligt och inte bara gör det för att jag måste.

Ska fixa klart naglarna, skriva ett ridinlägg och sen krascha i säng, är rätt trött vilket kanske kan förstås :)


God natt

Blev ingen ridning idag heller vilket är lite synd, men hade mina lektioner innan vi åkte och hälsade på Zaros. Hann ta in Valencia en kortis också, borstade samt tränade lite på att lyfta hovarna ordentligt och gjorde lite ground work med henne. Det är tänkte att jag ska jobba med henne då ägarna inte klarar av en tvåårig ardenner... Hon är halvsyster med Tito så hon har iaf potential att bli en trevlig häst, men hon är ett riktigt litet kallblod :P

Tror att det blir en hyfsat lugn dag imrg, ska fodra stona på morgonen och Dana kommer efter lunch så vi rider tillsammans då. Har planerat in att rida ut på Tito med Jessi och Emelie på eftermiddagen och sen kommer två andra och rider på kvällen. Sover hos Dana imrg eftersom att vi lär bli rätt sena i stallet så vi inte behöver köra ut till Sylvan sent.


Morgondagens planer

Det kommer bli en full dag imorgon, ska rida Willow på morgonen innan jag har två lektioner och sen bär det av till Ponoka där vi ska hälsa på Zaros som är på boot camp hos en av Js gamla elever. Vi är nog tillbaka någon gång på eftermiddagen, och då åker vi ut till Sylvan igen.

Jag, J och Waynes moster Yvonne åkte btw lite spontant över till Waynes son Joey( som förresten ska gifta sig om typ en månad) och umgicks lite med dem nu på kvällen. Supertrevliga och lätta att vara med så det var kul :) älskar att kunna vara sådär spontan och bara åka iväg, även om det inte är någon stor grej liksom.


Dagens ridpass

Tito
Han kändes jättefin idag och bjöd framåt, samtidigt som jag kunde hålla honom i en rätt stadig takt. Lät honom vara en aning längre i formen innan jag kortade upp honom ett tag i slutet, och han var sådär härligt rund då. Galoppen var nog den bästa jag haft på honom hittills, den var lugn och kontrollerad men fortfarande med energi och övergångarna från skritt till galopp var riktigt bra. Om förra ridpasset var ett steg bakåt så var detta flera framåt!

Willow
Var lite dragig i handen i början och tog inte förhållningarna speciellt bra, men blev bättre efter ett tag. Vänster är alltid lite svårare men det är ändå stoor skillnad från första gången jag red henne. Galopperade lite i slutet så hon började bli lite trött då men högergaloppen var faktiskt helt okej. Två veckor kvar till nästa show så det blir hårdträning fram tills dess!


Backgammon på verandan

Sitter och lyssnar på musik ute på den övre verandan i Sylvan och väntar på att J ska komma upp så vi kan spela lite backgammon! Såg på fb att Loreen vann ESC, skulle vara grymt att gå på finalen nästa år när den ändå ska vara i Sverige.
Uppdaterar mer ikväll när jag har lite mer tid!


Tillbaka till (o)ordningen

Tempot drogs lugnt sagt upp igen idag nu när J är hemma igen! Höll på med hagarna en del idag, samt åkte runt en del och åt lunch ute med Natalie plus att jag hade en lektion idag. Hann inte ens rida någon av hästarna men hoppas att jag hinner med minst två imorgon. Tasha och Dana kommer ut då också så får lite sällskap på hästryggen och det är ju alltid kul!

Bäst att sova så att man orkar med morgondagen, lär bli full rulle då med wiiie :D


Dagens ridpass

Willow
Underlaget var rätt så halt så jag skrittade mest och tog bara några varv i trav. Hon kändes dock väldigt fin så jobbade med att ställa igenom ordentligt i sidorna, och att hon skulle respektera yttertygeln ordentligt. Hon har för övrigt blivit mycket lugnare, och bryr sig inte längre speciellt mycket om bilar som åker förbi eller saker som händer runt omkring.

Tito
Det hade torkat upp mer när jag red honom så kunde trava mer och tränade på övergångar mellan skritt och trav. Han stod emot lite i början men kändes superfin i slutet. Det är lätt att glömma att han bara är fem år för han är så stabil, både i kroppen och huvudet!


Dags att aktivera sig igen

Har ju haft det väldigt lugnt de senaste dagarna pga vädret men nu ser prognosen bättre ut för den närmaste veckan, plus att J kommer hem ikväll. Natalie kommer och hämtar upp mig runt tolv och så ska vi åka till stallet och städa lite, samt jobba med lite hästar om underlaget är okej. Om inte hittar vi på ngt annat, men det skulle vara kul att rida några hästar idag. Sen äter jag middag och sover över hos Natalie, plus att hon har sagt att hon ska analysera mitt blod. Ska bli spännande att se vad hon hittar!
Nej ska ta mig upp och duscha samt få i mig lite frukost innan jag somnar om!


Snyft

Har precis kollat klart på tredje säsongen av The Vampire Diaries, och det är hemskt vad påverkad man blir... Det är inte första serien/boken/filmen som jag gråtit floder till, lär inte bli den sista heller. Allt är så sorgligt men ändå bra och jag älskar att se eller läsa något som bara slukar en så att man nästan blir en del av den.   Främlingenböckerna, Twilightserien, Avatar och The Hunger Games för att bara nämna några som har berört mig och lämnat spår, och trots att det inte är på riktigt så blir det nästan som verklighet när det är gjort på ett sådant sätt att vill att det ska vara sant. Är för trött för att komma med något vettigt att skriva, men vill ha sagt att även om livet för det mesta är rätt bra så vore det väldigt tråkigt utan alla hjältar och karaktärer som kan hjälpa en att fly vardagen, om än bara för en liten stund...




Du är min dröm i verkligheten

Leva livet fullt ut

Fick en fråga för ett tag sen vad det betydde för mig, och ska jag vara helt ärlig är jag inte helt säker. Jag tror att det är olika för alla vad som är att leva livet fullt ut, och även att det ändrar sig beroende på var man är i livet.

Min idé om det är i alla fall att man tar de chanser man får att uppleva saker, trots att man inte vet vart man hamnar till slut. Att kunna ta beslut med både hjärta och hjärna, att kunna vara tillräckligt stark att göra det man vill och behöver för att vara tillfreds med livet. En del av det är också att kunna se tillbaka och lära av det man gjort, för att fortsätta bygga på det man har eller påbörja något nytt. Jag har ibland upplevt att det är svårt att se framåt på grund av det jag har bakom mig, det har blivit mycket bättre även om det kan vara svårt ibland. För att leva livet "fullt ut" tror jag att man måste hitta en balans av dåtid och framtid, jobb och fritid, nöje och nytta. Utan att kompromissa sönder allt.
Att vara open minded kan vara svårt, men viktigare än många förstår. Men det svåraste av allt är nog att lyssna på sig själv och göra det som känns bäst för dig, oavsett vad andra tycker och tänker. Självklart måste hjärnan vara med, men känns det inte bra i hjärtat kan det omöjligt sluta bra oavsett vad det är. I slutändan är det ändå du som måste leva ditt liv, lever du på någon annans villkor finns risken att du någon gång ångrar det du inte gjorde. Bara för att någon annan tyckte det. Känns inte speciellt lockande tycker jag.

Vet inte om det här gav så mycket svar utan känns rätt rörigt och abstrakt, men sen är det en fråga som inte riktigt har något svar. Eller snarare har oändligt många svar.


Regnet faller

Vilket betyder att det inte händer speciellt mycket för tillfället. Det är ingen idé att åka till stallet för att rida, så har tagit tillfället i akt att leka med min lilla dator istället. Funderar på att leta igenom skafferiet för att se om det finns ingredienser till att baka en smulpaj eller något liknande, känns som en bra dag för det. Hade lätt kunnat laga ngn ordentlig middag, men måste handla isf och har ingen bil så det bli nog en wrap.
Känner att jag har blivit lite lat när det gäller att laga mat medan jag har varit här, men vi har ätit ute mycket och sånt så har ingen riktig rutin vad gäller matlagning. Det är skönt men saknar ibland det där med att göra en rätt så att den är precis på det sättet jag vill ha den. Men ska till Natalie imrg och vi ska laga fish n chips och fritera vårrullar! Jeanette kommer hem imorgon kväll också så efter helgen blir det nog lite mer ordning igen :)

Om det är något speciellt ni undrar om så skriv en kommentar så ska jag svara så gott jag kan!


Tisdag

Vaknade vid tolv idag, såå skönt att få sova tills jag vaknar av mig själv! Jag, Dana och Tasha åkte till södra delen av stan för lite shopping då vädret inte var så kul. Lite stolt över mig själv för att jag bara köpte två tröjor hehe... Kläderna är så billiga här vilket gör det väldigt svårt att inte köpa mer än vad jag gör. Tur att jag kan byta ridlektioner mot drinkar och mat ute!
Lunch blev yoghurtglass med frukt och grejs på Menchies tror jag det heter, gott var det iaf.

Tasha och jag tog oss ut till stallet efter och bytte hästar idag, så jag red hennes Sebastian medan hon red Willow. Kul att se Willow när någon annan red henne, och kunna se hur mycket hon faktiskt utvecklats under den månaden som jag arbetat med henne. Sebastian var riktigt kul att rida, även om det är en del saker som behöver finslipas. Hans galopp var väldigt rund och superhärlig, men elasticiteten i traven finns inte riktigt där än. Vi filmade och tog lite bilder med Tashas iPhone när vi hade bytt tillbaka igen, tänkte lägga upp några om jag får tag på dem.


Stökigt

Red en häst som jag hade planerat då hela dagen inte alls blev som jag hade tänkt. Börjar bli lite rutin nu men det gör mig inget, kan inte klaga på att varje dag ser likadan ut iaf!
Red iaf Maja och Willow på banan, samt Redina ut i hagen med Natalie och en elev.

Är hemma igen nu så ska äta något innan jag kanske pallrar mig iväg och köper lite frukost plus lite annat.


Måndag

Tror att vi alla var rätt slitna igår då en kort tupplur blev typ två timmar lång, så vi stannade hemma och beställde hem pizza istället hehe

Väntar iaf på att Dana ska bli klar så åker vi till stallet. Planen är att jag ska rida Tito, Maja och sen Tashas häst Sebastian medan hon rider Willow. Natalie skulle komma ut runt tolv också så kanske hjälper med ngn av hennes hästar också.


Dator har vaknat igen!

Min lilla adapter tyckte tydligen att den förtjänade lite semester, men är nu återfunnen! Självklart låg den i väskan som jag letat igenom typ hundra gånger... I alla fall så har jag startat upp datorn igen som inte verkade så pigg i början, dock börjar den komma igång så smått igen. Kanske är dags att köpa en ny snart. Suck.

Hade iaf trevligt igår med lägereld och sånt där som tydligen hör till kanadensisk camping. Sov i husvagn för vad jag tror var första gången i mitt liv och har inte gjort mycket idag förutom att sitta i solskenet och chilla. Helt plötsligt kom det en minitornado, saker började flyga omkring och stolar välte, plastpåsar hamnade säkert hundra meter upp i luften och i början trodde vi att en av påsarna var Wades strumpa! Skrattattack när vi upptäckte att den bara låg bakom stolen xD

Kom hem för en stund sen och sitter och kollar på Lost, lr Dana gör det medan jag sitter med lilla dator och Wade sover. Blir väl middag om ett tag och sen finns det planer på att gå till en bar med livemusik!


Camping mode: ON

Japp ska ut och campa med Dana, hennes kille och några andra kompisar ikväll! Skulle gissa att det blir lägereld och grillning plus att vi ska sova i en husvagn. Det är någon speciell helg här nu som kallas May Long och "alla" åker tydligen och campar då... Vi ska vara precis utanför stan bara tack och lov, vill inte bli attackad av björnar :O Ska bli kul iaf!

Och katten följer såklart med! Knäppa katt...


Dagens ridpass

Willow
Red henne på banan samtidigt som Natalie red Maja där. Hon var en aning trutig i första början men det släppte snabbt och hon var superfin! Lekte lite med att ändra steglängden i traven och hon har väldigt lätt för det, bara jag balanserar av henne. Inga problem med att fatta galopp idag och även om det inte såg speciellt snyggt ut så blir det bättre snabbt ändå. Tyckte J sa att hon är en trakenher- hannoverankorsning lr ngt, vilket verkligen ger henne bra förutsättningar att gå bra i iaf dressyr. Har inte sett henne hoppa än men tänkte ta fram lite minihinder nästa vecka för att få lite variation.

Tito
Ställde lite mer krav på honom idag vad det gällde att ta yttertygeln ordentligt och inte skjuta ut bogarna. Han försökte komma åla sig lite i början när jag ville att han skulle gå rakt, men det blev bättre när jag hittade hur jag skulle göra. Han galopperade på bra och de flesta fattningarna var klockrena! Han har det jobbigare i vänstergaloppen men höger var han väldigt duktig och kom ner på tygeln i stunder. Härliga häst!


Chill

Fick lite sovmorgon idag så Natalie kom och hämtade mig vid ett för lunch. Åt på ett sushiställe som var jättebra, innan vi åkte till second hand affären där jag hittade en riktigt skön stickad tjocktröja!

Efter det tog vi en tur till stallet och jag red Tito på ridbanan. Det börjar märkas att han utvecklas för han lyssnar mycket bättre på innerskänkeln och orkar hålla igång galoppen längre utan att falla isär. Började till och med runda upp sig och söka sig ner på tygeln i högergaloppen, vilket han inte riktigt orka göra innan. Fattningarna satt fint när jag red ordentligt in i dem och inte bara släppte iväg honom. Han har det inte jättelätt för sig men kämpar hela tiden med att försöka göra rätt!

Är tillbaka hos Dana nu och tar det lite lugnt. Hon jobbar fram till sju tror jag så vi kanske hittar på något efter det, lr bara kollar på en film, det är högst oklart än så länge :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3486225/images/2012/pic_203162270.jpg" class="image">


Dagens ridpass

Willow
Hon gick helt fantastiskt idag! Kunde böja och ställa åt båda hållen, reglera tempo samt det bästa av allt: galoppera! Red med spö idag och när jag lade till galoppskänkeln så petade jag lite med spöt bakom sadeln och så galopperade hon. Det var kontrollerad och hyfsat balanserad galopp dessutom vilket glädjer mig väldigt mycket :) Hon kändes superfin i formen i skritten och traven dessutom, finns nog hopp för den här lilla damen ändå!

Allie
Tog in henne samtidigt som Tasha och Dana tog in sina små och vi gick en liten promenad på åkern som ligger bredvid. Hon är nästan lite för lugn men fick hennes uppmärksamhet efter en liten stund, då travade hon till och med några steg med mig halvjoggandes/stapplande efter.

Tito
Skulle egentligen inte ridit honom men hon som skulle ha lektion på honom för mig idag behövde jobba och kom inte. Jag är lika glad för det för han är så rolig att rida :) Han inte riktigt eftergiven i början men efter lite galopp så kändes han jättefin! Vi gjorde väldigt bra fattningar idag och var lite på hugget så kunde ta vara på det. På ett sätt är det synd att han går på lektioner för han behöver skolas och jobbas på tygeln mer ordentligt för att bli lite stadigare, men jag är glad för det jag får rida på honom. Han är ju inte min häst och det finns fler hästar för mig att rida, men det är lite av en favorit!


Dagens planer

Kommentar av Bella Davis (www.blogg.veckorevyn.se)
Godmorgon! Vad ska du hitta på för kul idag? Kramar :)

Ska till stallet som vanligt och fodra hästarna, mocka hagar och så blir det lite ridning också! Tasha och Dana kommer ut till stallet så vi rider väl tillsammans, får se om det blir en uteritt på någon av hästarna. Har en lektion vid fyra och efter det stänger vi stallet för kvällen. Har inga direkta planer för ikväll men något ska jag väl komma på! Kanske äter middag ute lr något annat :)

Stalljobbet kanske inte låter så väldigt spännande men jag tycker faktiskt att det är rätt kul. Är ute hela tiden och får massor med träning på köpet!


Svar på kommentar

Har fått en del kommentarer som jag hade tänkt svara på när jag haft tid på datorn, men dagarna går så snabbt och nu har jag tappat bort adaptern så datorn sover....

Tack iaf för alla grattis jag fått efter tävlingen på Tito! Jag hoppas att Willow kommer vara tillräckligt ridbar till nästa show men det känns som lite ont om tid :P

Imrg är det sagt att det ska regna så ska försöka skriva lite inlägg då och svara på några kommentarer som kräver lite längre svar. Får nog ta och köpa en ny adapter så att datorn kan vakna igen..


Dagens ridpass

Maja
Fortsatte på det jag gjorde igår med att få henne att slappna av och acceptera bettet. Det gick lite snabbare idag att få henne som igår på slutet, och travade typ två varv åt varje håll. Hon är den typen av häst som jag gillar och det ska bli kul att jobba med henne, men vet inte hur länge hon blir kvar. Tror att en kiropraktorbehandling kan vara en bra ide också för det känns som att det kan vara ngt i bakdelen som sitter fast.

Willow
Natalie hjälpte mig att arbeta med henne i the round pen och det gick bra, hon verkade tycka att det var kul. Gjorde bara skritt och trav med henne då det var första gången men ska fortsätta köra lite sånt här med henne. Natalie fick henne att trava med ett härligt lyft i steget, och om jag kan få henne att gå så under sadel så kommer hon bli häftig.

Redina
Är Natalies quaterhäst, en väldigt snygg och riktigt röd fux. Hon var tydligen hyfsat välriden innan hon blev såld, och var borta i typ ett år innan hon kom tillbaka i ett inte allt för bra skick... Hon slingrade sig som en ål för att inte behöva jobba där jag ville ha henne, och hade lite väl bråttom när jag la till skänkeln. Fick henne mellan hjälperna till slut men hon har inte de bästa förutsättningarna för att gå som dressyrhäst. Quaterhästar är framavlade för att driva boskap och gå i en helt annan form, men hon kan nog bli rätt trevlig att rida i framtiden.


Bra dag

Känns som att jag har hunnit med rätt mkt idag, utan att ha stressat igenom ngt. Har hunnit rida två hästar, jobbat med Willow från marken, varit och köpt lite grejer samt det vanliga i stallet. Ser inte så mkt ut men har varit igång hela tiden.

Tänkte chilla en liten stund och sen gå över till restaurangen som Dana och Tasha jobbar i för att äta middag. Hoppas att vädret lugnar ner sig lite innan för just nu blåser det asmkt och kommer lite regnstänk. Skulle håll i en lektion nu på eftermiddagen men det började kännas lite osäkert med vädret så vi slutade efter fem min... Det har varit jätteskönt på dagen, men vädret här är lite knäppt :P


Trött

Har varit en lång dag som till större delen har spenderats i stallet och avslutats med middag ute och tv.

Tog in Allie och jobbade lite med henne, och red sen Willow och Maja. Willow gick bra men ville inte galoppera idag... Tänkte jobba henne i vår round pen imrg för att få henne att komma igång i galoppen utan att någon sitter på.
Maja är en äldre arab-quaterhäst korsning som inte blivit riden på länge så ska börja sätta igång henne väldigt lätt bara. Skrittade bara i knappt tjugo minuter och försökte få henne att slappna istället för att dra och kasta med huvudet. Slutade så fort hon gav med sig en aning åt båda hållen, blir något att jobba med men kommer inte sätta någon direkt press på henne med tanke på ålder och form.

Hade en lektion på eftermiddagen och åt middag med Haley på kvällen. Maten var jättegod och det var tillräckligt mycket för lunch imrg så fick med en doggy bag :) Det är relativt billigt att äta ute framförallt då man för det mesta kan få med sig mat till lunch.
Är iaf jättetrött så lär sova gott inatt!


Dagens ridpass

Willow
Red henne för första gången idag efter kiropraktorbehandlingen och det var stoor skillnad på henne överlag. Kunde böja åt båda hållen utan att hon drog och ålade sig, men den största skillnaden var att jag faktiskt kunde få henne att galoppera! I båda varven till och med så det var jättekul :) Det verkade hon också tycka eftersom att hon försökte göra ett litet försök till att bocka haha
Hon behöver fortfarande stärkas men idag jobbade hon mer med mig istället för emot så det var väldigt positivt! Hon måste ha satt fast något otroligt i länden/korset för hela hon är mycket mer tillfreds även om hon har en del nerv i sig. Väldigt nöjd med henne iaf!


Övergiven...

Eller kanske inte direkt, men blev avsläppt hos Dana för en stund sen och bor här i tio dagar medan J och W är på kryssning. Tycker att det där med kryssning på stora motorfartyg är en lite märklig grej, om man ändå inte seglar så kan man väl lika gärna ha semester på land?

Fick iaf lite sovmorgon imorse innan vi åkte och fodrade i stallet samt gjorde lite ärenden. Var i stallet efter lunch idag och red Willow samtidigt som Tasha red Charlie. Höll en lektion också innan vi fodrade och sånt.


Awsome!!!

Unghästarna skötte sig super för att vara deras första show, Dana och Tasha visade dem jättebra! Deras små är bara två år gamla så det var en bra erfarenhet för dem att åka.

Det blev väldigt stressigt när de var klara med sin klass då vi behövde åka tillbaka till stallet, lasta ur de två små, lasta in Tito och Sebastian och åka till Lacombe igen på mindre än en timme. Jag och Tasha lastade ur, satte på utrustningen och hoppade upp på hästarna och sen direkt in på banan. Hann trava ngt varv och gjorde några galoppfattningar som uppvärmning innan klassen började så det var snabba puckar minst sagt..
Första klassen gick bra och kom på andra plats där. Galoppfattningarna funkade bra och han var fin i traven, dock var han lite okoncentrerad när vi skulle backa men ska inte klaga! Red lite nära domaren en gång och Jeanette tror att jag förlorade förstaplatsen där men jag är jättenöjd i alla fall :)

Andra klassen var det väldigt många hästar i så det var väldigt trångt. En tjej ramlade dessutom av under första galoppen och det var ganska stökigt. Red inte så jättebra men Titi var duktig ändå med tanke på allt omkring.

Det gick bäst i tredje klassen och Tito var stadigare och mer koncentrerad då. Det var inte heller lika många inne på banan, vilket gjorde det mycket lättare att hålla avstånd och jag red mycket bättre den här klassen. Domaren tyckte om Tito väldigt mycket, men han var en aning ojämn vilket gjorde att jag slutade på tredje plats.

Jag är verkligen supernöjd med framförallt Tito idag som gjorde sitt bästa även om jag red dåligt i den andra klassen. Han är inte heller i så jättebra kondition och jag har dessutom bara ridit honom i tre veckor. Tvekade om jag skulle rida den sista klassen, men han verkade inte allt för slut och J tyckte att jag kunde göra det för träningens skull. Är glad över att jag gjorde det för det var som sagt den klassen som kändes bäst!

Nästa show blir på samma ställe någon gång i juni och då ska jag rida Willow om vi får någon ordning på galoppen.


Tagga tävling!

Åker till stallet om ngra minuter så fort Dana är klar och putsar det sista på hästarna innan vi åker iväg med första lasten till Lacombe :)


Bra dag!

Har varit i stallet hela dagen och kom hem till Danas hus för en liten stund sen. Fixade med Tito och gjorde klart allt i för showen imrg, så det bara är att lasta in hästarna och åka imrg. Vi åker från stallet runt åtta- halv nio med de första två hästarna, åker tillbaka och byter hästar när de är klara och när jag och Tasha har ridit våra klasser har vi säkert lite saker som behöver göras i stallet.

Imorgon kväll ska jag och J på middag hos Waynes faster innan vi åker tillbaka till Sylvan. Sen från måndag bor jag hos Dana då J ska på kryssning :)


Godnatt

Date med sängen nu, blir en lång dag imrg. Ska tvätta Tito, rida Willow, det kommer folk och kollar på hästar samt att det vanliga stallarbetet ska göras. Blir en tidig kväll imrg då vi måste gå upp runt sex på söndag för tävlingen...

Var i stallet hela dagen och red mina två hästar samt mycket annat som jag inte orkar skriva om nu :P Willow blev behandlad av kiropraktorn vilket verkligen behövdes då hon satt fast i korset.

Var och åt en jättegod middag på golfklubben i Sylvan och efter det spelade vi ngra omgångar backgammon. Gick skit idag men vann igår så det jämnar ut sig även om J egentligen är mkt bättre än mig!


Dagens ridpass

Willow
Longerade henne med inspänning och la mest fokus på att få henne att fatta galopp, vilket inte var så enkelt. Det är som att hon inte förstår kommandot för galopp varken från marken eller ryggen, sen verkar hon ha rätt svårt för att galoppera också. Hon har rätt bra gångarter men är obalanserad så det är svårt att hålla henne stadig och då blir galoppen jobbigare. Tror också att hon kan sitta fast någonstans typ över korset, men kiropraktorn kommer imrg så förhoppningsvis kan hon hjälpa med det. Vill försöka rida henne innan imrg för hon behöver säkert ta det lite lugnare i ngra dagar om så är fallet.

Tito
Red honom på banan med Tasha och han arbetade på bra idag! Körde ett lite lättare pass än i tisdags men gjorde några galoppfattningar från skritt och när jag var noggrann med mina hjälper så blev det bra. Han gör allt man ber honom om som han förstår, men man måste rida ordentligt för att han ska anstränga sig lite extra. Det gör att jag rider bättre vilket är super då jag själv känner att jag slarvar lite ibland...


Min lilla häst är rätt vacker faktiskt <3


Blåsigt

Har det varit idag... Några av hästarna var riktigt dumma idag med hovslagaren, mest på grund av för lite hantering(J's hästar skötte sig..) men vädret hjälpte inte direkt. Kiropraktorn kom inte heller på grund av vädret, ibland skulle det vara bra att ha ett stall med boxar inne :P

Longerade Willow och red Tito, och sen skjutsade Tasha mig till Dana. Ska ta en dusch nu innan J hämtar upp mig och så ska vi fodra hästarna. Vi ska äta middag med Wayne också innan vi åker tillbaka till Sylvan.


The Hunger Games

Kom hem för en stund sen från bion där vi såg The Hunger Games, tycker att den var bra men boken är bättre. Det brukar väl vara så men de hade gjort en bra filmatisering ändå! Böcker går in mer på djupet, och man får en starkare känsla för personerna och hur de tänker. Filmen kändes lite för snabb för att beröra på riktigt men de har ju bara en begränsad tid. Har kommit på att jag kanske inte borde se filmer som jag redan läst böckerna till, speciellt om jag tycker om dem mycket... Jag blir alltid lite besviken när de tar bort scener och känslan är aldrig densamma :P Dock är det rätt skönt att kunna återuppleva historien utan att ta sig den tid som det faktiskt tar att läsa igenom hela boken.

Ska gå och sova nu, J kommer och hämtar mig runt åtta imrg och hon har lovat att ta med sig frukost!


Lyx blandat med arbete

Var som sagt på pedikyr på förmiddagen så nu har jag superlena fötter med röda tånaglar hihi :) efter det åt vi lunch på något ställe som hade ribs som speciell inriktning, pappa hade nog gillat det! Waynes mamma Kay var jätteschysst som betalade för allt, verkar vara en riktig krutgumma.

Det var lite kaosartat på morgonen då vi kom upp en aning sent, och dessutom körde vilse när vi skulle släppa av en vän som sov över... Vi fick fodra hästarna på rekordtid, byta om på fyra minuter och J körde lite smågalet för att hinna hämta upp Kay, men vi hann!

Hade två lektioner idag så det blev ingen ridning, behöver hinna rida Tito, Willow och kanske en häst till imrg men det ska nog gå..

Tasha kommer vilken minut som helst och hämtar upp mig så ska vi gå på bio!


Vila är överskattat

I alla fall när man har tusen olika saker att göra och hålla koll på, vilket är precis det jag har nu. Hovslagaren var i stallet i morse efter att vi fodrat hö, sen red jag Willow och Tito, åt lunch medan vi fodrade hö igen, ändrade om i hagarna och så vidare. Nu är jag och J i Sylvan och jag borde börja göra mig i ordning för middag, som vi ska äta på Bamboo Hut med några av Js vänner.

Imorgon ska vi på pedikyr och lunch med Waynes mamma, efter det åker vi tillbaka till stallet igen och rider. Ska hålla en lektion på eftermiddagen, och sen ska jag, Tasha och en av hennes lillasystrar på på bio och se The Hunger Games. Har läst ut den och börjat på den andra boken så det ska bli jättespännande! Sover hos Dana då och J hämtar upp mig på morgonen sen.


Dagens ridpass

Willow
Hon var en riktig bitch i början, ville först inte bli fångad, fjantade sig och höll på men till slut när hon började bli lite trött gick hon riktigt bra. Stoig? Japp! Har dock inte ridit henne på ett par dagar på grund av regnet och underlaget, men trodde inte att hon skulle vara riktigt såhär osamarbetsvillig och dragig i handen. Gick som sagt bättre i slutet, kunde till och med skritta förbi ena sidan avslappnat trots att hon trodde att hon skulle bli uppäten där när vi precis kommit in på ridbanan... Hon påminner lite om Yatzy som Agneta har, bara en något större och yngre version.

Tito
Red honom själv på ridbanan och trots att det blåste lite och så, var han så himla stadig! Tror att han tycker om att arbeta, även fast han är så stor och ganska tung är han positiv hela tiden, vilket gör det väldigt kul att rida honom. Han har lättare att hålla igång galoppen nu och är något stadigare på tygeln, men han blir flåsig jättefort så det är bara att fortsätta träna upp konditionen och styrkan.


Tom från Sheepcote får stå för bilden!
 

Måndagen

Fixade med hö och byte av hagar i morse innan vi gjorde ngra ärenden för att sedan åka tillbaka till stallet efter lunch. Red Tito och jobbade lite med Willow från marken samt fixade lite i hagarna.

Tito
Försöker få upp konditionen på honom så travade och galopperade lite i intervaller utan något jättekrav på form eller något. Formen kommer ganska automatiskt på honom ändå, okomplicerad som han är :) han är i alla fall mer med på att länga ut steget och gå framåt en aning mer nu än vad han gjorde för två veckor sedan, så det ska nog gå bra på showen på söndag!

Ska lägga mig nu då vi har en full dag imrg med hovslagare, ridning och sen middag på kvällen. Fortsätt gärna kommentera hihi :) tänkte svara på lite kommentarer när jag har tid, förhoppningsvis senast i helgen...


Tillbaka i Sylvan

Var på middag hos Waynes faster förut innan jag och J åkte hit till Sylvan och spelade lite backgammon. Trevligt att träffa Waynes kusiner, kommer nog se en del av dem här ute i sommar.

Var iaf i stallet med Tasha tidigare idag, passade på att jobba på marken med Allie och även J's quaterhäst Charlie som är till salu. Allie skötte sig bra och fick henne att bli lite mer alert så hon inte släpar benen efter sig hela tiden. Hon är supercool, men lite väl lugn ibland så det var bra jobb.
Charlie däremot är rätt vaken men spänd, ville att han skulle slappna av och sänka huvudet medan han fortfarande var med på vad jag sa att han skulle göra.

Tänkte läsa lite ur Catching Fire, den andra boken efter The Hunger Games, och sen sova. Blir full dag imrg som vanligt!


Sovmorgon!

Vaknade runt elva med solen som sken in genom persiennerna och ska ta mig upp snart för att äta lite frukost. Blev ganska sent igår då vi bestämde oss för att gå ut och ta en drink med Tasha och två andra. Det var kul men inget vidare drag kan man inte direkt säga..

Tror att vi åker till stallet om en stund, vet dock inte om det går att rida eftersom det regnade så mycket igår. Tar in Allie i så fall samtidigt som Tasha och Dana fixar med sina små.

Kom på att jag har glömt att tacka Emma för den fina bloggdesignen! Hon har en blogg tillsammans med en kompis som heter www.kompiiisar.blogg.se :)


Shopping och tacos

Eftersom vädret var som det var imorse åkte jag och Dana till ett shoppingcentrum och köpte lite kläder. Tänkte kolla på en jacka och skor men kom hem med två jeans, en kofta, en stickad tröja samt två böcker haha :) tur att kläderna är billiga här... Letar fortfarande efter ett par Converse, de verkar inte vara lika vanliga här som i Sverige märkligt nog. Åt lunch där och sen åkte vi hem igen och kollade på Heartland. Vet att jag läste de böckerna när jag var mindre och älskade dem, serien är rätt bra men det är mycket mer koncentrerat på persondraman än hästarna. Konstigt, lr hur?

Har precis ätit tacos till middag, sen funderar vi på att gå ut och ta en drink. Lika bra att passa på när man köpt nya kläder liksom!


Regn

Vädret här är så himla växlande, från supervarmt och vindstilla till regn och kuling, lite extremt typ. Vädergubbarna har dessutom fel nästan hela tiden, värre än hemma tro det eller ej. Det regnade hela natten och verkar inte bli bättre förrän i kväll, så hagarna är nästan helt under vatten och superleriga framförallt vid grindarna igen. Om vädret blir som de säger(för en gångs skull) blir det sol och varmt från imorgon iaf en vecka framåt. Skulle vara väldigt skönt för då växer gräset snabbare, så vi kan släppa ut nästan alla hästar permanent i den stora hagen kanske nästa vecka.

Väntar på att Dana ska komma hem så kanske jag kan övertala henne att åka till ngt köpcentrum!


Trött?

Trodde inte det men tänkte bara vila en stund igår kväll och sov till nu på morgonen... Vaknade till när Dana kom hem men somnade om lika snabbt igen hehe
Det regnar så lär inte bli någon ridning idag, ska bara släppa ut hästarna med J, sen åker jag nog tillbaka hit.

En sån här dag vill man ha ridhus....


Hård dag

Tyckte Jeanette iaf haha nej men har haft händerna fulla i princip hela dagen med hagar, lektion och biltvätt.
Willow och Tito fick en vilodag idag så har inte blivit någon ridning, utan har fixat med hö och en del annat i stallet som behövdes göras.
Är hos Dana nu och chillar lite, blir nog en lugn kväll. Vet inte om det är några planer på utgång lr ngt imrg, men ska till stallet på morgonen i vilket fall som helst.


Helgen

Sover hos Dana fre-sön så vet inte riktigt vad hon har planerar men lite stall och annat kul blir det nog med största sannolikhet! Ska hålla en lektion imrg samt en på lördag men annars är det inte så mycket bestämt.
Vi hoppas att väderprognosen stämmer för en gångs skull för då ska det vara sol och upp mot 20 grader den närmaste veckan wiie :D
Sen ska förhoppningsvis alla hästar utom fem ston gå ut och stanna i stora hagen och då behöver vi inte flytta om hästarna två gånger om dagen... I så fall kommer vi stödfodra till att det kommit upp tillräckligt med gräs för att de ska klara sig helt på det.

Ska sova nu (när ni hemma går upp..) och skriver säkert ngt imrg!


Dagens ridpass

Jag och J gjorde en del ärenden på förmiddagen, så jag red Willow efter lunch och Tito gick på en lektion idag.

Willow
Det blåste rätt mycket idag vilket inte hjälpte så mycket då hon var på lite stohumör... Ville inte alls böja åt väster i början och var allmänt ointresserad av att jobba, men kom över den oenigheten efter en stund. Blev ändå ganska nöjd med henne efter andra halvan av ridpasset när hon accepterade mina hjälper och jag kunde ha henne i en slags ram. Hon är lite överkänslig mot ljud så hon rycker till för alla sorters ljud innan hon koncentrerar sig på mig, men hon hoppar bara till och stannar när man säger till så det är inte så farligt.

Allie
Tog in henne på ridbanan och gick runt lite där medan Tasha hade lektion. Väldigt nyttigt för den lilla damen och hon skötte sig bra även om hon tyckte att det var lite småläskigt med saker som lät lite i vinden och en bil som körde förbi utanför ingången. Rätt cool häst, men med tanke på att hon är en ardenner- quaterhorse(som Tito) är det inte så konstigt. Tror att hon kommer bli en lätt häst att rida in och allt sånt


Onsdagens ridning

Willow

Började med att rida Willow, som fick ett väldigt kort pass men eftersom hon är så otränad gör det inget. Hon vill gärna gå bakom handen istället för att söka stöd längre fram, samtidigt som hon inte riktigt bjuder framåt vilket gör det lite svårt. Sen orkar hon väl inte bära upp sig heller så jag tror att det kommer bli bättre ju mer jag rider och hon bygger lite muskler på rätt ställen. Det var som att något litet lossnade idag då jag faktiskt kunde böja henne en aning till vänster utan att hon drar emot först. Allt jag gör på henne just nu är för att gymnastisera så det kändes som att jag gjort något rätt, och att det går framåt lite iaf.

Tito
Jeanette hjälpte mig lite så jag fick rida som man gör på en show och Tito var helt slut efter det haha :) Det handlade mest om att rida runt på en stor volt i en ganska framåt trav och frisk galopp två varv åt varje håll, kanske ger en liten indikation på hur dålig kondition han har. Vill gärna att han ska ta ut steget mer, men behålla rytmen så ska koncentrera mig på de mer den närmaste veckan.
Vi var på en second handaffär med hästgrejer köpte ett nytt begagnat träns, som kommer bli jättesnyggt på Tito tillsammans med den sadeln jag använder, samt en ljusblå tävlingskjorta fr Mountain Horse.



Willow idag (Vet att jag måste ta tillbaka axlarna och trampa ner hälarna mer, jobbar på det...)

-

Tillbaka i Sylvan nu och ska ta en dusch, så blir det nog middag ganska snart. Vi har doggy bag från restaurangen igår och lite grönsaker som behöver ätas upp, typ asniiice! Resten av kvällen blir nog väldigt chill med lite tv lr ngt vilket är skönt då det är full rulle hela dagarna annars

Dana tog ngra bilder idag när jag skrittade Willow i början, de kommer upp senare!


Onsdag

Vaknade precis och ska ta och pallra mig ner för att äta frukost om ngra min. Sen bär det av till stallet för att byta hagar på hästarna, och om det inte är allt för blött ska jag rida Willow och Tito. Innan lunch kommer Tasha och Dana, tänkte ha lite lektion för dem då de ville ha lite hjälp.


Dagens ridpass

Tito
Red Tito innan lunch på banan och jobbade med att försöka böja och ställa honom i sidorna samt med att han skulle gå framåt för små hjälper. Han var jätteduktig och börjar söka sig framåtneråt ist för att bara krulla ihop sig. Galopperade några varv åt båda hållen men han blev trött väldigt fort så det fick bli kort men effektivt pass. Försöker rida honom från innerskänkeln till ytterhjälperna hela tiden och även om han inte förstår helt så gör han sitt bästa, så härlig inställning den här hästen har alltså! Han är fem år och har gått som lektionshäst sen han var tre och halvt- fyra ngt, så han är ganska lite utbildad/tränad för sin ålder ändå, men världens goaste.

Willow
Vi kom tillbaka till stallet efter lunch och då var Tasha och Megan där också, så vi var fyra inne på banan då även Natalie red samtidigt. Tycker att det blir lite rörigt när man är flera, men Willow var fin ändå och lyssnar bättre ochh bättre för varje ridpass. Skritten och traven gick hon hyfsat stadigt på tygeln i, ville inte galoppera med så många hästar inne. Önskar verkligen att vår round pen kunde torka upp så att det går att löslongera, men får fokusera på skritt och trav för tillfället helt enkelt. Med henne behöver man sätta en väldigt tydlig ram där man vill ha henne men så fort hon accepterar det är hon jättemjuk och ger en härlig känsla. Tror dock att det kan vara något som sitter fast i henne för hon vill knappt böja åt vänster, men det kan såklart bara vara att hon är väldigt oliksidig.. 

Santana
Det är Natalies häst som jag tog in och borstade lite och jobbade lite från marken med. Hon är en söt liten treårig pinto med arab i sig, och har väldigt trevlig utstrålning!



Race i stooora hagen


Tito förklarar att maten är slut och att han vill ha mer!


Guldlock hihi

Var och fixade håret så att jag inte har orange hår längre och den här gången blev det riktigt snyggt! De tonade bara ner färgen och så lockade de håret så känner mig verkligen som guldlock ;)

Har ridit två hästar, samt städat lite i stallet men tänkte skriva om det senare, för jag, Natalie och hennes son ska gå ut och äta strax!


Rödblond :O

Var ju som sagt hos frisören idag för att färga håret blont idag, säger att jag vill ha en varm blond och går därifrån som rödblond. Hmm... Inte riktigt vad jag hade tänkt mig så ska tillbaka imrg och försöka tona ner det röda lite, men det blir nog bra i slutänden. Den här färgen är rätt cool men håret är ljusare vid rötterna så kollar man närmre ser det lite märkligt ut...

Har inte gjort så väldigt mycket idag, annat än att ridit, handlat både kläder och mat, samt spelat spel.
Red Willow ca 30 min på banan, mest skritt och en del trav. Hon kändes avslappnad och fin sista 5-10 minuterna så var väldigt nöjd med henne! Önskar att det kunde torka upp nu så att det går att använda longeringsbanan snart, för då skulle jag kunna börja jobba med hennes galopp också.. Men det kommer väl det med!

Ska sova nu och hoppas på att det inte ska regna hela dagen imrg som det står att det ska göra... Vart tog våren vägen?


RSS 2.0